DSP Iași: Vârful valului patru, peste o lună, iar în ianuarie va veni valul cinci

TRIMITE PRIETENILOR

Șeful DSP spune că vârful valului patru va fi atins abia spre finele lunii viitoare. Totodată, la modul în care populaţia este dispusă să respecte regulile şi la modul în care autorităţile pot controla restricţiile, este aproape sigur că vom mai avea un val al pandemiei.

Este deja greu de imaginat cum vom face faţă la toate acestea, când în acest moment în spitale nu se mai pot respecta normele medicale, paturile fiind puse unul lângă altul pentru a mai încerca salvarea unei vieţi în plus. Totodată, şeful DSP spune că au început să apară probleme grave, de viaţă şi de moarte, cu fluxurile de aprovizionare cu oxigen.

Prognosticul dat de autorităţile medicale este sumbru! Vârful valului patru nu a fost atins încă, iar artificiile de Sărbători vor fi palide pentru că, din ianuarie, va veni valul cinci al pandemiei. Dr. Vasile Cepoi, directorul Direţiei Sanitare Publice, spune că abia spre sfârşitul toamnei vom depăşi această răspântie actuală, dar şi că, imediat după Revelion, numărul de infectări va exploda din nou. Previziunile acestuia se bazează pe evaluarea făcută de instituţie, în baza cifrelor statistice de până acum.

Continuarea, în Ziarul de Iași.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.