După 24 de ore de la începutul războiului, informație de la Ministerul apărării al Marii Britanii: Rusia NU si-a atins obiectivele primei zile.

TRIMITE PRIETENILOR

După 24 de ore de la începutul războiului, informație de la Ministerul apărării al Marii Britanii:

– Rusia NU si-a atins obiectivele primei zile. Forțele ucrainene au rezistat feroce in toate punctele de avans ale Rusiei
– Pierderile Rusiei, confirmate pana ieri noaptea : 7 avioane, 6 elicoptere, 130 vehicule de transport blindate, peste 30 de tancuri. Cel puțin 800 de soldați ruși si-au pierdut viața.

Detaliez eu câteva din punctele cheie pe partea militară a ultimei zile:

– frontul din Donbas nu a căzut, forțele rusesti nu au reușit sa avanseze deloc acolo
– Nici un oraș cât de cât mai mare nu e capturat de ruși pana acum. Anti-aeriana din Kiev funcționează, tot Internetul si comunicațiile mobile funcționează in toată țara
– Rusia a încercat sa captureze ieri un aeroport lângă Kiev, ca sa îl folosească ca loc de desant (sa aducă acolo cu avioane trupe si tancuri ca sa atace orașul). Inițial au atacat cu peste 30 de elicoptere si avioane de lupta si au reușit sa captureze aeroportul cu trupe de elita, comando.

Ucrainenii s-au regrupat si ieri seara au reușit sa ia înapoi aeroportul, eliminând toate trupele rusești

– Pe insula șerpilor (dimensiune 500 metri pe 500 metri), cei 14 soldați care o păzeau au refuzat sa se predea si s-au luptat pana in ultimul moment, deși nu aveau nici o șansă (nava amiral a flotilei marii negre a Rusiei era in fata, au preferat sa moara luptând). Asta ca sa înțelegeți ce fel de oameni sunt ucrainenii si cum se lupta si se vor lupta

– Atacul pe Kiev vine acum in special din nord, dinspre Belarus (granița e foarte aproape). Luptele sunt brutale, tancurile rusești avansează foarte greu si cu pierderi mari. In paralel rușii lansează rachete pe Kiev, însă cu efect relativ minor pana acum.

In paralel – in Rusia poliția a Arestat 1700 (!!) de protestatari anti-Putin si anti-război. Foarte multe personalități ruse deja s-au dezis de Putin, deși riscul e uriaș pentru ei.

Repet ce am mai spus si ieri – ucrainenii acum se lupta eroic si mor ca sa ne apere si pe noi. Dacă frontul ar cădea repede – Putin se va simți puternic si va avea tupeul sa ne agreseze. Dacă nu – va rămâne sufocat in Ucraina. Așa ca gândiți-va, rugați-va pentru ucraineni.

YouTube player
YouTube player
YouTube player
YouTube player
YouTube player
YouTube player

TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.