Rușii au intrat în Kiev. Serviciile de informații americane sunt îngrijorate că orașul Kiev ar putea cădea în mâinile Rusiei în câteva zile

TRIMITE PRIETENILOR

Oficialii americani de informații sunt îngrijorați că Kievul ar putea cădea sub controlul Rusiei în câteva zile, potrivit a două surse familiarizate cu cele mai recente informații, scrie CNN.

Sursele din serviciile de informații americane au spus că evaluarea inițială a SUA de dinainte invaziei Rusiei în Ucraina anticipa că capitala ucraineană va fi invadată în termen de una până la patru zile.

Oficialii cred că Rusia s-a confruntat cu o rezistență mai dură din partea forțelor ucrainene decât a anticipat, potrivit surselor. Întrebați dacă cred că orașul Kiev va cădea în mâinile soldaților ruși, oficialii au refuzat să răspundă.

Oficialii de informații occidentali apreciază că planul Rusiei este să răstoarne guvernul de la Kiev și să instaleze un guvern proxy prietenos cu Rusia, dar nu știu încă dacă Putin va încerca să ocupe și să dețină ulterior teritoriul ucrainean.

Rușii au intrat în Kiev

Forțele ruse au intrat în districtul Obolon din Kiev, unde armata ucraineană se luptă în prezent cu ele, relatează presă ucraineană. Ministerul Apărării al Ucrainei le cere locuitorilor să nu părăsească casa. Districtul este la aproximativ 10 km de centrul Kievului.

Armata ucraineană spune că forțele armate sunt angajate în lupte la periferia capitalei Kiev, în Dymer și Ivankiv, unde au avansat un număr mare de vehicule blindate rusești.

O postare pe pagina oficială de Facebook a forțelor armate ucrainene spunea că forțele „au continuat să reziste” forțelor ruse la nord-vest de capitală.

Postarea a adăugat că trupele au distrus un pod de la granița râului Teteriv pentru a împiedica avansarea în continuare a forțelor ruse.

Acesta a adăugat că trupele mențin încă controlul aerodromului de la marginea orașului – care ar putea deveni un loc pentru debarcarea armatei ruse la Kiev, dacă trupele ruse l-ar ocupa.

Senatorul american Ruben Gallego a declarat vineri pentru CNN că, dacă Rusia ar captura Kievul, SUA ar trebui să înarmeze luptătorii de rezistență din țară.

„În acel moment trebuie să ne dăm seama că armata ucraineană, așa cum o știm, poate fi compromisă și apoi cred că trebuie să trecem la sprijinirea efectivă a partizanilor și a luptătorilor de rezistență care sunt dispuși să înceapă lupta împotriva Rusiei”, a spus Gallego.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.