Elevii vor recupera orele pierdute în pandemie, atunci când se întorc la școală! Cel puțin 5 ore pe săptămână spune Ministrul Educației

TRIMITE PRIETENILOR

După mai multe luni, timp în care au studiat de acasă din fața dispozitivelor electronice, începând cu data de 8 februarie peste jumătate din elevi se vor întoarce în băncile școlii! Ministrul Educației a făcut anunțul în urmă cu puțin timp și a precizat că orele pierdute vor fi recuperate!

Anul școlar 2019-2020 s-a încheiat brusc în plină pandemie, iar deși elevii au sperat că din toamnă se vor întoarce în băncile școlii și totul va fi la normal, iată că acest lucru nu s-a întâmplat și la scurt timp au fost anunțați că cursurile se vor face tot online!

Deja a trecut un semestru și din anul școlar 2020-2021, dar iată că veștile bune încep să apară! Ministrul Educației a ținut să precizeze că jumătate dintre elevii români se vor întoarce începând cu data de 8 februarie, al doilea semestru, din nou în bănci!

Sorin Câmpeanu a precizat că atunci când va începe din nou școala fizică, elevii vor sta mai mult în unitatea de învățământ, asta deoarece se vor recupera orele pierdute în pandemie!

Ministrul Educației a ținut să precizeze că se pregătește o ordonanță care prevede ca în fiecare săptămână să existe cinci ore de de recupere! Mai mult de atât, profesorii care vor recupera aceste cursuri vor mai primi încă 100 de lei în plus la salariu!

„Am estimat un număr mediu de ore de pregătire remedială de cinci ore pe săptămână pentru aceia care au nevoie, pentru care cadrele didactice vor decide că pierderile se pot compensa prin cinci ore pe săptămână vreme de 16 săptămâni, pentru că atât durează programul pe care dorim să-l iniţiem prin Ordonanţă de Urgenţă”, a anunţat ministrul Educației.

Orele în sistem hibrid vor fi eliminate

O altă noutate în ceea ce privește cum se vor desfășura cursurile din februarie este că sistemul hibrid va fi eliminat!

Astfel că, elevilor cărora le este permis să meargă la școală în format fizic, în funcție de incidența cazurilor, o vor face, iar cei cărora nu le este permis vor studia doar de acasă, așa cum au făcut-o și până acum, fără a exista rotația care a avut loc la începutul semestrului, în toamnă!


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.