Este foarte simplu , dar multi nu stiu…Cum sa supravietuiesti unui INFARCT cand esti singur!

TRIMITE PRIETENILOR

Deoarece multi oameni sunt singuri cand sufera un atac de cord, fara ajutor, persoana a carei inima bate necorespunzator si care incepe sa simta o stare de lesin, are doar aproximativ 10 secunde inainte de a-si pierde conştienţa.

Atacul de cord apare atunci când fluxul de sânge care transportă oxigenul către inimă este blocat parţial sau total, ceea ce duce la privarea de oxigen a muşchiului inimii.

Cunoscut şi sub denumirea de infarct miocardic, atacul de cord este o afecţiune ce apare pe neaşteptate şi care cauzează, în cele mai multe cazuri, decesul.

Simptomele unui atac de cord apar abia dupa 3 ore de la declanşarea acestuia, de aceea este vital să se intervină cât mai repede pentru a creşte şansele de supravieţuire.

Iată care sunt manifestările observate în rândul persoanelor care au suferit un atac de cord:

– senzaţie de apăsare în piept
– senzație de greață
– dificultăți de respirație
– durere excesivă în piept
– palpitații
– durere în partea superioară a abdomenului
– senzație de neliniște în brațe, obraji, gât, dinți
– ameţeală şi stare de confuzie generală
– leşin
– transpirație excesivă

Cu toate acestea, aceste victime se pot ajuta prin a tusi in mod repetat si foarte energic. O respiratie adanca ar trebui sa fie luata inainte de fiecare tuse, iar tusea trebuie sa fie adanca si prelungita, asa cum e atunci cand se produce sputa din adancul pieptului.
O respiratie si o tuse trebuie repetate la fiecare doua secunde, fara oprire pana soseste ajutorul sau pana cand inima se simte ca bate in mod normal din nou.

Respiratiile adanci aduc oxigenul in plamani si miscarile de tuse storc inima si pastreaza sangele in circulatie. Presiunea asupra inimii, de asemenea, o ajuta sa recapete ritmul normal. In acest fel, victimele atacurilor de inima pot ajunge la spital.

Sfaturi de prim-ajutor care vă pot salva viaţa în caz de de atac de cord:

1. Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi după un atac de cord este să vă relaxaţi corpul; în niciun caz nu trebuie să faceţi efort fizic sau să vă agitaţi. În timpul atacului de cord, corpul trebuie să fie întins, iar picioarele trebuie să fie ridicate.

2. Dacă prezentaţi simptome specifice infarctului, luaţi o aspirină de 325 mg, deoarece este cunoscut faptul că aceasta menține fluxul de sânge și reduce formarea de cheaguri. În loc să înghițiţi comprimatul, mestecaţi-l încet.

3. Dacă sunteţi la volan, chiar dacă spitalul este în apropiere, trageţi pe dreapta cât mai repede, deoarece în orice moment vă puteţi pierde
cunoștința.

4. Nu mâncaţi şi nu beţi nimic în timpul unui infarct.

5. Încearcaţi să scădeţi temperatura corpului, așezând o cârpă umedă sub axile.

Odată ce bătăile inimii au ajuns la un ritm constant, este recomandat să vă relaxaţi și să respiraţi aer cât mai proaspăt, deoarece corpul are nevoie de foarte mult oxigen.

Spuneti la cat mai multe persoane despre aceasta. Le-ar putea salva viata! Un cardiolog spune ca, daca toti cei care citesc asta, ar trimite-o la 10 persoane, putem salva cel putin o viata.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.
Enable Notifications    OK No thanks