FERMIER ROMÂN: PREȚ DE BATJOCURĂ, AM VÂNDUT VACA CU 5 LEI PE KILOGRAM!

TRIMITE PRIETENILOR

Am fost forțat ieri să tai o vacă de 700 de kilograme. A venit samsarul și mi-a plătit carcasa, peste 250 de kilograme, cu 5 lei pe kilogram. Este bătaie de joc ce se întâmplă! Ne-a scris supărat un crescător de animale din județul Giurgiu.

Vă rog să publicați ca să facem cunoscut fenomenul de sămsăreală și să ajungă aceste lucruri pe masa guvernanților și a ministrului agriculturii. Să dea o ordonanță să avem unde vinde produsele, că nu avem desfacere. Dai o vacă la peste 700 kilograme în viu, 250 kilograme carcasa, la 1.200 de lei?! 5 lei pe kilogram! Este o bătaie de joc! Am fost nevoit să o vând cu atât. Vaca se umflase ieri (duminică, 15 noiembrie 2020 n.r.) de la rapiță și a trebuit să o tai și să o vând.

Am fost forțat să accept acest preț. Într-o fermă de animale se întâmplă și astfel de evenimente, accidente, și noi nu avem un abator unde să vindem. Vaca, oaia sunt frumoase în poze, dar în realitate nimeni nu știe cu ce se confruntă fermierul. Să ajungă la domnul ministru pe masă ce se întâmplă, să vadă realitatea din ferme, a scris crescătorul de animale din județul Giurgiu în mesajul către AGROINFO. Fermierul Petre I., așa cum a semnat mesajul către noi, ne-a mai spus că are 40 de vaci și viței, majoritatea de carne, rasa Angus, și 700 de oi.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.