Fost agent CIA, antivaccinist convins, a murit în timpul unui turneu anti-vaccin. Prietenii săi sunt convinşi că s-a îmbolnăvit ca parte a unui complot

TRIMITE PRIETENILOR

Robert David Steele, un fost ofițer CIA devenit între timp un mare susținător al teoriilor conspiraționiste, a murit de COVID-19 în timp ce se afla într-un turneu anti-vaccin în Florida. organizat cu scopul de a „trezi națiunea americană la adevăr”.

Robert David Steele se lăudase că a fost prima persoană care a declarat că pandemia COVID-19 este o farsă și a refuzat să creadă în virus până la sfârșit. Bărbatul a fost însă internat în spital la începutul lunii august, după ce a fost testat pozitiv la COVID, iar moartea sa a fost confirmată duminică de un prieten. Potrivit Vice.com, în ultima postare pe blogul său, din 17 august, Steele scria: „Nu voi face vaccinul, deși astăzi am fost testat pozitiv pentru ceea ce se numește COVID, dar concluzia este că plămânii mei nu funcționează.

Vestea bună este că voi supraviețui cu câteva zile libere. Ar trebui să fiu din nou în picioare și cel puțin funcțional în curând. Aceasta a fost o experiență foarte aproape de moarte, foarte asemănătoare cu o nouă experiență de moarte prin care trece întreaga țară în acest moment. Nu vom mai fi niciodată la fel, pentru că acum știm că am fost mințiți cu toții în legătură cu totul”.

Duminică, prietenul său Mark Tassi, un alt adept al teoriei conspirației, a confirmat decesul lui Robert David Steele. „Robert a murit, iar toată chestia este foarte suspectă”, a declarat Tassi într-o postare pe Instagram. Într-un videoclip de 14 minute, Tassi a speculat că Steele a fost victima unui „atac” al unei „facțiuni josnice care va face orice pentru a opri această mișcare”, subliniind că prietenul său s-a îmbolnăvit ca parte a unui complot pentru a-l submina pe guvernatorul republican Ron DeSantis. „Ei încearcă să facă Florida să arate rău. De ce? Pentru că DeSantis nu este de acord cu agenda, așa că țintesc Florida. Deschideți ochii”, a transmis Mark Tassi.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.