George Simion: „În mod evident, cei de la Budapesta nu au renunțat la «Planul Aurora» de dezmembrare a României și încearcă să profite de războiul Rusiei împotriva Ucrainei pentru a crea o zonă de destabilizare în Ardeal”

TRIMITE PRIETENILOR

Deputatul George Simion, președinte AUR, susțâține că oficialii Ungariei și „trimișii lor aici” au pus în scenă numai în ultimele două săptămâni opt provocări pentru a stârni tensiuni etnice în țara noastră. „În mod evident, cei de la Budapesta nu au renunțat la «Planul Aurora» de dezmembrare a României”, a declarat parlamentarul român, duminică, la Talk B1 cu Dan Gabor.

George Simion (AUR), pe B1 TV: Ungaria încearcă să profite de războiul Rusiei împotriva Ucrainei pentru a crea o zonă de destabilizare în Ardeal

„Vreau să vă zic că am făcut un centru de analiză și am numărat nu mai puțin de opt provocări din partea Budapestei și a trimișilor lor aici, în partea UDMR, opt provocări care urmăreau să stârnească tensiuni etnice, numai în ultimele două săptămâni. Am văzut ce a făcut ministrul Mediului, am văzut la dumneavoastră, la B1, un ministru al Sportului care se prefăcea că nu cunoaște versurile imnului național, am văzut teroriști condamnați de instanță pentru planificarea unui atentat cu bombă că au fost medaliați și sunt considerați eroi de demnitarii statului român care au afiliere politică la UDMR, am văzut-o pe președinta Ungariei, care a venit într-o vizită privată, care s-a pozat cu o piatră de hotar în culorile Ungariei la noi în țară”, a declarat liderul AUR.

AUR, spune el, i-a cerut președintelui PSD, Marcel Ciolacu, retragerea UDMR din coaliția de guvernare.

„Cred că fiecare țară din lumea aceasta ar trebui să aibă o demnitate națională și cred că poporul român nu trebuie jignit în asemenea hal. Suntem un popor tolerant, drept urmare nu s-a întâmplat nimic în urma acestor provocări, dar cred că nu trebuie lăsat capul jos și să adoptăm „politica struțului”. În mod evident, cei de la Budapesta nu au renunțat la «Planul Aurora» de dezmembrare a României și încearcă să profite de războiul Rusiei împotriva Ucrainei pentru a crea o zonă de destabilizare în Ardeal”, a adăugat George Simion.

El susține că Ungaria comite provocări similare și în Slovacia, nu numai în România. De altfel, între Budapesta și Zagreb a și existat recent un schimb de replici aprinse după o declarație controversată a premierului ungar Viktor Orban.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.