Imaginează-ți pentru o clipă că te-ai născut în 1900.

TRIMITE PRIETENILOR

Imaginează-ți pentru o clipă că te-ai născut în 1900.
Când ai 14 de ani începe Primul Război Mondial și acesta se termină când ai 18 de ani cu un sold de moarte de 22 milioane.

La scurt timp, o pandemie globală, gripa spaniolă, ucide 50 milioane de oameni. Ieși viu și nevătămat, ai 20 ani.

Apoi, la 29 de ani, supraviețuiești crizei economice globale care a început odată cu prăbușirea Bursei de Valori din New York, provocând inflație, șomaj și foamete.

La ora 33 vin naziștii la putere.
Faci 39 ani când începe al doilea război mondial și se termină când împlinești 45 ani. În timpul Holocaustului mor 6 milioane de evrei. Vor fi peste 60 milioane de decese în total.

Când ai 52 ani, începe războiul coreean.

Când împlinești 64 ani, războiul din Vietnam începe și se termină când împlinești 75 ani.

Un copil născut în 1985 crede că bunicii săi habar nu au cât de dificilă este viața, dar au supraviețuit mai multor războaie și dezastre.

Un copil născut în 1995 și astăzi de 25 ani crede că e sfârșitul lumii când pachetul său de Amazon durează mai mult de trei zile să ajungă sau când nu primește mai mult de 15 like-uri pentru poza postată pe Facebook sau Instagram…

În 2020, mulți dintre noi trăim în confort, avem acces la mai multe surse de divertisment acasă, și poate datorită SIDA guvernamentală supraviețui în mod pașnic unei noi pandemii.

Dar oamenii se plâng pentru că de câteva săptămâni trebuie să stea închiși acasă. Și totuși au electricitate, telefon, mâncare, apă caldă și un acoperiș deasupra capului.

Nimic din toate astea nu a existat odată. Dar omenirea a supraviețuit circumstanțelor mult mai grave și nu și-a pierdut niciodată bucuria de a trăi.

Și de zile întregi ne plângem că trebuie să purtăm măști ca să intrăm în supermarketuri, să facem cumpărături, să luăm transportul public…

Poate că e timpul să fii mai puțin egoist, să nu te mai plângi și să plângi.

-” Autor necunoscut ”

Mi-a plăcut, așa că dau share! Sper sa faceti si voi la fel ❤️🙏


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.