Iohannis a promulgat o nouă lege! 300 de lei bonus de la stat pentru ELEVI

TRIMITE PRIETENILOR

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat o lege prin care elevii sportivi primesc 300 de lei de la stat.

Actul normativ face referire la copiii care practică un sport la un club specializat.

Veste bună pentru micuții cărora le place sportul

Copiii care s-au înscris singuri sau au fost înscriși de părinți într-un club specializat sportiv până la data de 30 noiembrie 2020 pot beneficia de un voucher de 300 de lei cadou.

Aceasta decizie vine în urma legii promulgate în cursul zilei de vineri de președinte, fiind menită să încurajeze copiii să facă sport de performanță și să aibă un stil de viață sănătos, încă de la vârste fragede.

Inițiativa nu este una nouă, ci dimpotrivă, situația a mai fost discutată în trecut, când ministru al Tineretului și Sportului era Ionuț Stroe.

Atunci se dorea ca proiectul de lege să cuprindă circa 30.000 de vouchere cu acea sumă: “Este o intervenţie urgentă în favoarea creşterii şi motivării unui număr cât mai mare de copii să practice sport în regim controlat, sigur, organizat, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor şi entităţilor sportive din România, în primul rând pentru a forma o viitoare generaţie de sportivi”, declara ministrul la acea vreme.

Tot Ionuț Stroe trăgea un semnal de alarmă cu privire la numărul mic de copii din țara noastră care practică un sport de performanță: “Din păcate, cifra copiilor care practică sport în regim legitimat şi organizat este mai mică decât nevoia sportului românesc”.

Cine sunt cei care pot beneficia de aceste vouchere?

Din păcate, nu toți copiii pot beneficia de această recompensă. Vizați sunt numai cei care sunt născuți în perioada 01.01.2005 – 31.12.2014 și care s-au legitimat pentru prima dată la un club sportiv deținător de certificat de identitate sportivă în perioada 8 septembrie – 30 noiembrie 2020. Cei în cauză vor putea să primească voucherele menționate, însă acest lucru nu trebuie să îi descurajeze pe ceilalți copii.

Sportul înseamnă o viață sănătoasă și echilibrată, iar practicarea lui, fie pentru performanță, fie pentru recreere, aduce doar beneficii organismului.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.