Iulian, tânărul de 25 de ani care a murit după o operație de apendicită, și-a filmat sfârșitul! Imagini tulburătoare: “Stau în pat! Mi-au făcut acum perfuzia de prânz şi stau în pat să mă odihnesc puţin.”

TRIMITE PRIETENILOR

Iulian Grigore, în vârstă de 25 de ani, din Mangalia, lucra la o firmă de curierat și avea planuri mari pentru viața sa.

Din nefericire, drumul său s-a sfârșit pe un pat din spital, în urma neglijențelor medicilor. Aceștia i-au pus tânărului trei diagnostice greșite, până să îl nimerească pe cel corect. Cu toate acestea, a fost prea târziu pentru Iulian. Bărbatul a murit în urma unei operații de apendicită, făcută prea târziu, întrucât medicii au decis că nu este o urgență.

Iulian, tânărul de 25 de ani și-a filmat ultimele ore din viață

Iulian Grigore a lăsat în urma lui un jurnal video, filmat chiar de pe patul spitalului. Tânărul părea optimist și credea că totul se va termina cu bine, sperând să îl externeze cât mai curând.

“Cu tratamentul, perfuzia, injecţia şi pastila pe care mi-a dat-o, s-ar putea să îmi dea drumul acasă, ce să vezi.”, spunea Iulian în videoclipul filmat din spital.

Tânărul s-a prezentat la camera de gardă a Spitalului Mangalia cu dureri abdominale, însă doctorii au decis să îl trimită acasă după doar câteva perfuzii. A doua zi, la fel. Iulian era chinuit de dureri, însă medicii nu i-au oferit atenția necesară, tânărul primind din nou perfuzii și lăsat să plece. Abia a treia zi, când s-a prezentat din nou cu dureri groaznice, medicii l-au internat.

“Avea dureri mari, clar. Se vedea că vorbea greu, dar nu voia să ne îngrijoreze pe noi, prietenii şi familia.”, a povestit Mihai Anghel, prieten cu pacientul, conform Observator.ro.

“Stau în pat! Mi-au făcut acum perfuzia de prânz şi stau în pat să mă odihnesc puţin.”, a mai spus Iulian, în videoclipul său.

Iulian, tânărul de 25 de ani care a murit după o operație de apendicită

Medicii nu acceptat operația de urgență a tânărului

După mai multe încercări de a-i găsi un diagnostic, printre care enterocolită, pietre la rinichi sau infecție la testicule, medicii și-au dat seama că tânărul suferă de apendicită acută.

“L-a băgat în cabinet, l-a întins pe pat, l-a apăsat pe burtă. A făcut: «Auu. Zice: E acută. Îl operăm mâine. Zic: Cum să-l operaţi mâine dacă e acută, dacă plesneşte?» El s-a uitat la ceas, a zis că «e ora 14, nu îl mai operăm»”, a mărturisit Marius Grigore, tatăl lui Iulian, conform sursei citate mai sus.

Medicul care a amânat intervenția chirurgicală a tânărului susține că nu mai erau anesteziști în spiral, iar Iulian, din cauza faptului că era preponderal, avea nevoie de uns et de analize speciale.

“Copilul acela era propenderal, avea 130 şi ceva de kilograme. Eu trebuia să fac anestezie. La ora aia nu mai era cineva în spital. Nu mai erau anestezişti să vadă”, se justifică dr. Kadisha Muayabo.

După opt zile de chin și diagnostice greșite, părinții tânărului au cerit transferul la Spitalul Județean din Constanța, acolo unde Iulian a și fost operat.

“Pacientul a venit prin transfer de la Mangalia în stare foarte gravă, cu patologie abdominală, a fost preluat imediat. S-a intervenit chirugical de urgenţă”, a declarat Crina Kibedi, Spitalul Județean Constanța.

Părinții lui Iulian au depus plângere penală pentru malpraxis

Din nefericire, a fost prea târziu pentru Iulian. Infecția se răspândise deja în tot corpul, iar tânărul se lupta pentru viața lui chiar și la Terapie Intensivă.

“Avea pulsul 132, când vorbeam cu el se ridica pulsul la 142 şi deschidea ochii.”, a mărturisit tatăl care susține că tânărul dădea semne că îl auzea.

În data de 27 Decembrie, viața lui Iulian s-a stins. Părinții tânărului și-au strâns toate puterile și au vorbit cu un avocat pentru a depune plângere penală pentru malpraxis. Tatăl lui Iulian susține că tot spitalul din Mangalia este răspunzător pentru moartea fiului său.

“Pentru mine, timpul s-a oprit în loc. Nu este posibil ca în ziua de astăzi să mori cu zile de la simplă operaţie de apendicită.”, a mai spus bărbatul.

Pe lângă plângerea penală, familia tânărului de 25 de ani, vor depune și o sesizare la Coelgiul Medicilor, tot pentru malpraxis. Mai mul decât atât, conducerea spitalului Mangalia a deschis o anchetă internă și așteaptă rezultatele finale ale autopsiei.

“Aceste rezulatate vor fi analizate de Direcţia de Malpraxis şi de Colegiul Medicilor. Eu sunt de 26 de ani medic, nu am mai avut cazuri de genul acesta”, a declarat Liviu Mocanu, reprezentant al Spitalului din Mangalia.

Iulian, tânărul de 25 de ani care a murit după o operație de apendicită

TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.