„Ne vom organiza militărește!”. Succes de răsunet pentru Dorinel Umbrărescu! Anunț major pentru românii care așteaptă autostrada promisă

TRIMITE PRIETENILOR

Dorinel Umbrărescu e gata să construiască aproape toată Autostrada Moldovei. Antreprenorul român a mai bifat un succes de răsunet, în această săptămână. 

Umbărescu, „Regele Asfaltului”, va semna cu CNAIR joi, 12 ianuarie, la sediul Ministerului Transporturilor, contractele pentru execuția tronsoanelor de mijloc a Autostrăzii A7, secțiunea Buzău – Focșani.

Companiile lui Umbrărescu au venit cu oferte mai convenabile decât cele străine. Astfel, afaceristul cunoscut pentru calitatea serviciilor pe care le oferă a fost declarat câștigător la începutul lui decembrie 2022.

UMB va semna joi pentru:

  • Pentru Tronsonul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat (30,8km) contractul este de 1.317.073.556,06 Lei fără T.V.A.
  • Pentru Tronsonul 3 Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni (36,1km) contractul este de 1.469.390.182,97 Lei fără T.V.A.

Durata de execuție a contractelor este de 26 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Dorinel Umbrărescu ar urma să construiască Autostrada Moldovei cap-coadă

Umbrărescu are deja semnate loturile 1 și 4 din A7 Buzău – Focșani, deci în total 16 km, la care se adaugă 66 km din loturile de mijloc.

De asemenea, antreprenorul român are semnate contractele de execuție pentru cele trei loturi de pe Focșani – Bacău, din A7, în total 96 km.

Astfel, în urmă cu două săptămâni, afaceristul din Moldova a fost desemnat constructor la toate cele trei loturi ale autostrăzii Bacău – Pașcani (77,4 km). Dacă UMB va lucra pe cele trei loturi se va afla în curând, după soluționarea obișnuitelor contestații.

În prezent, constructorul băcăuan deja are practic contractați circa 179 km din A7 și pe o bună parte din ei a început deja să lucreze efectiv în teren.

Dacă Umbrărescu ar reuși să câștige toate tronsoanele licitate acum pe A7, drumarul ar ajunge practic să lucreze neîntrerupt, peste 250 de kilometri de autostradă (A7).

Într-o reacție oferită pentru site-ul RomâniaTV.net, CNAIR a declarat că-și pune mari speranțe în serviciile afaceristului român. De asemenea, George Simion, liderul AUR, a cerut ca antreprenorul din Bacău să fie lăsat să execute lucrările.

Angajamentul UMB pentru români

UPDATE, 14:35. La semnarea contractelor, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a făcut următoarele declarații:

„E un optimism moderat pe care îl am, va însemna inclusiv pentru această companie o foarte bună organizare în perioada următoare, un volum de muncă mult mai mare decât au avut până acum, va însemna în final și o emblemă pentru această companie”.

Cornel Bunghiuz, directorul general al UMB, a dat asigurări că toate lucrările companiei vor fi gata la timp.

„O să ne mobilizăm exemplar, militărește, ca și până acum (…) Pentru contractele pe care le avem în derulare. Organizarea o s-o facem pas cu pas, funcție de evoluția contractelor, a timpului, deocamdată e iarnă, în unele locuri plouă, ninge.

Vă asigurăm că ne vom organiza astfel încât toate lucrările vor fi în termen. Resursa umană este de 5.000 de oameni care lucrează efectiv, nu doar pe A7, ci pe toată societatea”, a declarat Bunghiuz.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.