LA EST DE NOI ZORNĂIE ŞENILELE TANCURILOR RUSEŞTI, DAR AUTORITĂŢILE NOASTRE TAC CU BĂRBĂŢIE

TRIMITE PRIETENILOR

De câteva zile bune, capul de afiş al ştirilor externe îl ţine situaţia din estul separatist al Ucrainei (aşa-zisele republici fantomă Doneţk şi Lugansk) şi din peninsula Crimeea, acolo unde Federaţia Rusă masează trupe, de ordinul mai multor divizii, plus avioane Suhoi şi MIG, nave de război şi alte forme de tehnică de luptă.

Mobilizări de trupe ruseşti au fost observate nu doar la frontiera estică a Ucrainei, ci şi mai la sud, în Transnistria, care se mărgineşte cu aceasta. Imagini din satelit publicate de canalul Nexta Telegram, cu sediul în Polonia, arată o coloană de blindate în perimetrul aeroportului militar din Tiraspol, relatează marţi portalul deschide.md, potrivit Agerpres.

Sunt semne limpezi că situaţia acolo se agravează de la zi la zi. Iar acel acolo e aproape de frontiera estică a României deoarece cu Ucraina suntem vecini.

„Potrivit informaţiilor obţinute din surse disponibile, Rusia are mai multe trupe staţionate la graniţa cu Ucraina acum decât în orice alt moment începând din 2014”, a afirmat însărcinatul cu afaceri al SUA la OSCE.

Surprinde, în aceste circumstanţe, pasivitatea autorităţilor statului român, ne referim la preşedinte, la prim-ministru, la ministrul Apărării etc. Pare că la noi încă nu se aude zornăitul şenilelor tancurilor ruseşti, deşi ar trebui să se audă destul de clar.

Ce se întâmplă în România, între timp: haos total! 


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.
Enable Notifications    OK No thanks