La Soledar și Bahmut e măcel! Armata ucraineană rezista eroic de zile bune. Rusia a trimis tot ce a avut mai bun in zona

TRIMITE PRIETENILOR

La Soledar și Bahmut e măcel! Armata ucraineană rezista eroic de zile bune. Rusia a trimis tot ce a avut mai bun in zona, cele mai experimentate trupe și zeci de mii de recruți împinși de la spate, pentru a fi carne de tun.

Putin a modificat mult industria rusa in ultimele doua luni, pentru ca aceasta sa poată livra echipamente militare noi pe front. Noi și noi trenuri cu blindate și tancuri apar filmate in ultimele săptămâni, ieșind din zone industriale.

Armata ucraineana încă nu are dotarea tehnica necesară pentru a lupta cum trebuie, anume vehicule de infanterie și tancuri. SUA au anunțat deja ca vor trimite doua modele de vehicule de infanterie in mai multe transe de ajutor. Ajutorul european insa e blocat de Germania și de Grecia. Mai multe tari doresc a trimite in Ucraina tancurile Leopard pe care le dețin, însă Germania se opune. Grecia, care deține un număr important de Leopard se opune.

Franța și SUA fac presiuni de zile bune pe Germania in a accepta livrarea parțiala a blindatelor din Europa. Pentru ca fără ele Ucraina nu are șanse pe frontul de est. Însă Germania a promis acum luni bune ca va trimite pe front 4 sisteme defensive IRIS, dar pana acum a trimis doar unul. O lipsa crasa de strategie și de înțelegere! Care ii va costa.

Săptămânile care vor urma vor decide soarta frontului de est. Blindatele ar fi trebuit sa existe deja acolo, sa lupte împotriva rușilor, însă chilotareala Germaniei poate costa scump soarta războiului.

Pentru cei din România care se întreabă de ce contează ce se va întâmpla in Ucraina, chiar dacă ei nu simt empatie pentru cei de acolo, dacă nu înțeleg miza și cine e agresorul, ar trebui sa inteleaga măcar harta de mai jos. Pentru ca dacă Rusia va învinge in Ucraina, cam asta va fi situația României. Și atunci?

Mihai Razvan Moraru


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.