Lecția de curaj dată de o tânără din Vrancea care a trecut granița pe jos ca să învingă cancerul, în pandemie!

TRIMITE PRIETENILOR

În România, medicii i-au tăiat aripile și nu i-au mai dat nicio șansă. O cheamă Ionelia-Geanina Bratu, a absolvit Facultatea de Geografie a Universității București, are 23 de ani și este din Nereju, Vrancea. În urmă cu câțiva ani, a descoperit că trupul îi e măcinat de o boală cruntă: o tumoră malignă de rinofaringe.

Acum are părul scurt, tuns băiețește, pletele blonde au dispărut, dar zâmbetul ștrengăresc e vizibil. Aflată în prezent la o clinică din Turcia, Ionelia-Geanina Bratu a trecut granița pe jos și zvâcnește de speranță când știe că există tratament și pentru boala ei. S-a înscris și la master și nu vrea să renunțe la studii. În școală găsește un sâmbure de motivație.

La puțin timp după terminarea clasei a XII-a, Geanina a ajuns la facultate în București. Se simțea pe zi ce trece mai rău și avea sângerări nazale. A mers la foarte mulți medici din România, a făcut un tomograf, l-a repetat, dar fără rezultat. Următorul pas a fost internarea. Avea ganglionii limfatici inflamați. La biopsie i s-a pus diagnosticul: carcinom necheratinizat de rinoaringe, un cancer agresiv în stadiul III.

”Aveam sângerări nazale constant. Mă trezeam la 3,4 dimineața. Parcă era programat. Stadiul bolii era undeva pe la 2-3. Mi s-a recomandat radioterapie în România, apoi chimioterapie în paralel. Având valorile foarte scăzute ne-am oprit la patru ședințe, protocolul era de șapte. Mai târziu am fost transferată de la radiologie la oncologie. Mi s-au recomandat alte 10 ședințe de radioterapie. Am făcut doar opt. Medicii îmi spuneau că nu mai au ce să-mi facă”, spune Geanina Bratu pentru gandul.ro.

Anul 2018 și Turcia

Geanina avea o dorință: să-și termine cu brio examenele la facutate. A reușit să-și dea licență. La scurt timp a aflat că are metastază la coloană, la o singură vertebră în partea lombară. A urmat un  alt tratament de șase ședințe de chimioterapie. Medicii i-au propus din nou raze pe coloană. Nu a mai rezistat. A început să-și caute tratamentul și în Italia și Viena.

În România medicii îi mai dădeau nicio șansă. Așa că a ajuns în Turcia în 2018. Aici primit patru ședințe de imunoterapie, 70% părea rezolvat. Rezultatele au fost foarte bune, iar medicul i-a mai recomandat încă patru. În martie 2020, durerile în loc să-i dispară s-au accentuat.

Atunci Geanina a crezut că e doar o sensibilitate la oase. În mai avea nevoie deja de transfuzie de sânge. În țară, medicii însă n-au reușit să o ajute. Au urmat zeci de telefoane la Ambasadă.

În pandemie a trecut granița pe jos

”M-am întrebat ce fac? Medicul mi-a zis că imunoglobina e foarte scăzută. Am început să dau telefoane. Nu am primit niciun răspuns de la ambasadă, nici de la frontiere, nu știam dacă pot trece fiind pandemia. În cele din urmă am primit aprobare de la Ministerul Sănătății. Am plecat cu o mașină până la granița cu Turcia pe care am trecut-o pe jos, împreună cu mama. După aceea am fost preluați de o mașină a spitalului. Am fost pusă să fac de două ori testul la graniță. Apoi l-am făcut și la clinică. Aveam dureri foarte mari și au început să-mi bage substanțe din ce în ce mai tari. Imuglobina era undeva la 6”, povestește Geanina.

În Turcia a urmat o altă serie de investigații. Starea de sănătate se agravase față de perioada din toamnă. A primit alte patru ședințe de chimioterapie și urmează să mai facă alte șase. Pentru lupta ei Geanina mai are nevoie de cel puțin 15.000 de Euro, un tratament de care are nevoie ca de aer. Orice sumă donată e un pas în față pentru Geanina:

Cont în lei deschis la BCR

Titular cont: BRATU GEANINA IONELIA

Cont IBAN: RO89RNCB0076152134770001

Cont în EURO deschis la Banca Transilvania

Titular cont: Bratu Ioana (mama)

Cont IBAN: RO58BTRLEURCRT0430532601

 

Text informații + foto:gandul.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.