Orban: Măşti și dezinfectanți pentru cetăţenii care nu au masca la ei la alegeri. Nu a știut să spună cât vor costa măștile pentru alegători.

TRIMITE PRIETENILOR

Autorităţile vor asigura măşti de protecţie şi substanţe dezinfectante în ziua alegerilor locale, pentru cetăţenii care se prezintă la urme fără aibă asupra lor aceste materiale sanitare, a anunțat joi premierul Ludovic Orban.

„Nu am de unde să ştiu cât vom plăti pentru ele. O să plătim cel mai mic preţ. Evident, ele vor fi achiziţionate cu procedurile legale, în timp util, astfel să fie la dispoziţia cetăţenilor care nu vin cu mască de acasă, că foarte mulţi o să vină cu mască de acasă. Vor fi asigurate măşti pentru acei cetăţeni care nu au masca la ei şi li se vor pune la dispoziţie masca şi substanţele dezinfectante pe perioada exercitării dreptului de vot, deoarece dreptul de vot se exercită în spaţii închise, în spaţiile în care sunt organizate secţiile de votare”, a declarat Ludovic Orban joi, după o întâlnire de lucru la sediul Ministerului de Interne.

În privința măştilor de protecţie pentru persoanele defavorizate, Orban a spus că aşteaptă ca acestea să ajungă “cât mai repede posibil” către “cele 2.300.000 de cetăţeni beneficiari ai deciziei guvernamentale”.

“Faptul că a fost contestată licitaţia, că au fost procedurile prelungite se datorează, sigur, modului în care este legislaţia astăzi în România. Imediat ce va fi posibil, ele vor fi achiziţionate şi vor fi transmise către toţi beneficiarii”, a spus el.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.