Mare sărbătoare. Sfântul pe care-l prăznuim azi ne ajută să rezistăm în faţa ispitelor. Rugăciunea pe acre trebuie să o spui dacă ai căzut pradă ispitelor de tot felul sau dacă cineva drag ţie se află în această situaţie

TRIMITE PRIETENILOR

În această zi, este prăznuit Sfântul Cuvios Isidor Pelusiotul, sfântul care te ajută să rezişti ispitelor. Dacă te confrunți cu ispite sau cineva drag are această problemă, rostește, azi, rugăciunea către Sfântul Cuvios Isidor Pelusiotul.

Calendar ortodox 4 februarie 2022. Cine a fost Sfântul Cuvios Isidor Pelusiotul

Sfântul Cuvios Isidor Pelusiotul s-a născut în anul 360 şi a intrat la mănăstire încă de tânăr, în vremea împăratului Teodosie cel Mic, scrie crestinortodox.ro De la Sfântul Isidor ne-au rămas multe învăţături folositoare, îndeosebi sub formă de scrisori.

Pe Paladie, episcopul Elinopoliei, îl învață să se ferească să mai stea de vorbă cu femeile, deoarece acesta se lăuda că nu primește nicio vătămare atunci când vorbește cu femeile: „De vorbele femeiești fugi pe cât poți, bunule bărbat. Căci celor ce au treapta preoției, mai sfinți și mai curați se cade să fie decât acei care s-au dus în munți și în pustie. Pentru că aceștia au grijă de sine și de popor, iar acei care s-au dus în pustie au grijă numai de ei. Toți să se încredințeze de acestea, că și pietrele se sparg de picăturile de ploaie care pică totdeauna pe ele. Ia aminte la ceea ce grăiesc: că ce este mai tare decât piatră și ce este mai moale decât apă și, mai ales, decât picăturile de apă? Deci, dacă firea se micșorează de acel lucru, apoi cum nu va fi biruită și răsturnată voia omenească care ușor este mișcată?”.

Acest sfânt mai învață ca omul să nu se mândrească cu lucrurile pe care le are, ci să fie smerit. Sfântul cuvios Isidor Pelusiotul a trecut la Domnul între anii 435 și 440, el fiind cinstit ca sfânt încă din timpul vieții.

Calendar ortodox 4 februarie 2022. Rugăciune către Sfântul Cuvios Isidor Pelusiotul pentru împăcarea sufletului

Întru tine, părinte, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător; ci, să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Preacuvioase Părinte Isidor, duhul tău.

Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Isidor, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Suspinul inimii mele celei zdrobite ascultându-l, Stăpâne, vindecă cumplita zdrobire a sufletului meu, Hristoase, cu rugăciunile cuviosului Tău, ca un Atotputernic.

Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Isidor, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Ridicându-te cu înţelepciune Dumnezeiască de la lucrarea faptei celei bune la curgerea cea curată de Dumnezeu, Sfinte Isidor, stând înaintea lui Dumnezeu de-a pururea, te-ai îmbogăţit în chip lămurit cu arătarea cea plină de desfătare.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.