Aceste simptomele în rândul copiilor ar trebui să-i alerteze pe părinţi. Un reputat medic trage un semnal de alarma: ‘”Asemenea manifestări trebuie să atragă imediat testarea

TRIMITE PRIETENILOR

Peste 32.000 de români s-ai infectat cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Rata îmbolnăvirilor în Bucureşti a ajuns la 24,48 la mie. Între persoanele infectate sunt şi foarte mulţi copii.

Tot mai mulţi copii sunt diagnosticaţi zilele acestea cu COVID-19. În spitalele care tratează pacienţi COVID din România sunt internaţi şi 838 de copii, 819 fiind internați în secții şi 19 la ATI.

Profesorul universitar doctor Ioan Gherghina, vicepreședinte fondator al Societății Române de Pediatrie, atrage atenţia că părinții trebuie să urmărească orice simptom minore pe care îl observă la copii şi care ar putea confirma boala în stadiile incipiente, astfel încât să poată fi prevenită evoluția unei forme grave.

„Este foarte important să dăm atenție unor simptome care par minore, ca la o viroză obișnuită. Febră, poate să fie o febră înaltă, dar și o febră moderată, nu este obligatorie însă la început. Semne de viroză, rinoree, la început apoasă, apoi poate să fie mai consistentă, strănut, tuse, dureri în gât la înghițit. Pentru că suntem în epidemie asemenea manifestări trebuie să atragă imediat testarea, chiar testarea rapidă.

Dacă copilul are peste 39 de grade, nu mai trebuie să stea acasă. Trebuie dus la spital. Este obligatoriu consultul de specialitate.”, a explicat profesorul Ioan Gherghina la Antena 3.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.