Medic sef la UPU: „Nu veniți la UPU dacă nu aveți gust și miros!”

TRIMITE PRIETENILOR

Invitat astă-seară la Campus Tv, șeful UPU a lansat la începutul emisiunii o rugăminte către buzoieni:

„Îi rog pe buzoienii care apelează la UPU să fie înțelegători. Dacă anul trecut când eram doi doctori la 50 de pacienți erau rău, imaginați-vă cum e acum. Pe lângă cei 50, mai avem încă 20-30 la cort afară. În plus, aștia care am rămas pe baricade suntem obosiți, am ajuns și noi la limită. Există riscul, pe fondul acestei epuizări, să cădem și noi, să ne infectăm pentru a doua oară!”.

Pentru descrierea situației, șeful UPU a împrumutat un termen din sport: „Jucăm în inferioritate numerică. Un coleg, medic, este în concediu medical, iar un altul e în concediu pentru că trebuie să-și dea rezidențiatul. Am avut și a treia colegă indisponibilă, bolnavă de Covid, a revenit de câteva zile, dar e încă slăbită. Nu putem acoperi toate gărzile, situația e nasoală”.

Zoican: „Nu veniți la UPU dacă nu aveți gust și miros!”

Medicul buzoian a lansat către buzoieni și rugămintea de a nu mai veni la UPU dacă nu au o urgență.

„Ne trezim în UPU cu oameni care ne spun că nu mai au gust și miros! Asta nu e o urgență medicală. Unii ne spun că au fost trimiși la noi de medicii de familie. Nu știu dacă e așa, dar n-ar trebui să se întâmple, suntem și așa supra-aglomerați de cazurile care au cu adevărat nevoie de ajutor medical”, a spus Zoican.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.