Medicament împotriva artritei, folosit pentru tratarea cazurilor severe de infectare cu noul virus. A primit autorizarea EMA

TRIMITE PRIETENILOR

Medicamentul RoActemra (Tocilizumab), dezvoltat de grupul farmaceutic Roche împotriva artritei, poate fi folosit la pacienţii adulţi diagnosticaţi cu COVID-19. E vorba de cazurile grave infecţie în care bolnavii au nevoie de tratament sistemic cu steroizi şi la cei care necesită suport de oxigen sau ventilare mecanică.

Experţii Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) au recomandat luni extinderea folosirii RoActemra (Tocilizumab), un medicament împotriva artritei, în cazurile grave de COVID-19.

Comitetul pentru medicamente de uz uman al EMA a evaluat datele medicale dintr-un studiu realizat pe mai mult de 4.000 de adulţi internaţi în spital din cauza COVID-19. Autorii cercetării au ajuns la concluzia că beneficiile aduse de acest medicament sunt mai mari decât riscurile pentru pacienţii din categoriile menţionate.

Aprobarea pentru RoActemra (Tocilizumab) a fost acordată de EMA, în contextul în care Europa a depăşit pragul de 75 de milioane de infectări cu noul coronavirus, iar omenirea se confruntă cu răspândirea noii variante Omicron.

Potrivit Agerpres, autorizarea oficială a medicamentului produs de grupul Roche va trebui să fie acordată de Comisia Europeană, care respectă de obicei recomandările formulate de EMA.

RoActemra, cunoscut şi sub denumirea de Tocilizumab, este un medicament creat împotriva artritei, care a fost autorizat de urgenţă în luna iunie de FDA pentru a fi administrat în Statele Unite pacienţilor cu COVID-19 care au nevoie de oxigen.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a recomandat la rândul ei acest medicament după rezultatele promiţătoare furnizate de un studiu clinic, a colaborat cu grupul Roche pentru ca acest medicament să ajungă cât mai repede în regiuni ale lumii unde nu era folosit până în prezent.

În august, OMS a cerut grupului Roche să asigure o distribuţie echitabilă a medicamentului RoActemra pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 după ce stocurile au scăzut foarte mult în urma creşterii numărului de infectări.

În aceeaşi lună, grupul Roche a raportat o creştere spectaculoasă a cererii pentru acest medicament, după ce comenzile au ajuns să fie cu 400% mai mari decât nivelurile înregistrate înainte de pandemia de COVID-19.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.