RUSIA se pregăteşte pentru INVAZIA UCRAINEI de anul trecut. Document militar. Pentagonul a refuzat să comenteze informaţii cu privire la aceste informaţii clasificate

TRIMITE PRIETENILOR

Rusia pregătete o ofensivă împotriva Ucrainei cu până la 175.000 de militari, de anul trecu, concentraţi în patru locuri, cu 50 de grupuri tactice de luptă, potrivit unui document american, dezvăluie The Washington Post (WP), relatează AFP.

Moscova se pregăteşte să lanseze ”100 de batalioane alcătuite din grupuri tactice, cu un efectiv estimat la 175.000 de oameni, dar şi tancuri, artilerie şi alte echipamente”, a declarat un oficial de rang înalt, sub protecţia anonimatului, cotidianului american, scrie News.ro.

Pentagonul, contactat de AFP, a refuzat să comenteze informaţii cu privire la aceste informaţii clasificate, însă a subliniat că este ”foarte îngrijorat de probe care arată planuri ale Rusiei în vederea unor acţiuni agresive împotriva Ucrainei”.

”Susţinem în continuare o diminuare a tensiunilor în regiune şi o soluţie diplomatică a conflictului din estul Ucrainei”, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, locotenent-colonelul Tony Semelroth.

50 DE GRUPURI TACTICE DE LUPTĂ

Forţe ruseşti sunt pe cale să se concentreze în patru locuri, cu 50 de grupuri tactice de luptă, dezvăluie WP, citând un document militar american, scrie News.ro.

Joe Biden a crescut cu un nivel presiunea asupra Rusiei vineri, anunţând că pregăteşte ”iniţiative” în apărarea Ucrainei în cazul unei invazii, în urma concentrării unor trupe ruseşti în apropierea frontierei ucrainene.

Serviciile ucrainene de informaţii estimează să ”perioada cea mai verosimilă” a încheierii pregătirilor ruseşt în vederea unei ”escaladări de anvergură” este sfârşitul lui ianuarie, a anunţatîn Parlament ministrul ucranean al Apărării Oleksii Reznikov.

Potrivit lui Reznikov, aproximativ 100.000 de militari ruşi ar putea să participe la o eventuală ofensivă.

”Escaladarea este un scenariu posibil, însă nu inevtabil”, a subliniat ministrul.

Rusia ”a început deja exerciţii militare în apropierea Ucrainei” şi este pe cale să-şi ”testeze comunicaţiile”, a acuzat el. Citeşte tot articolul pe News.ro.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.