Mihai Neşu construieşte cu 3 milioane de euro, cel mai mare complex pentru copiii cu dizabilităţi din România

TRIMITE PRIETENILOR

După gravul accident suferit în timpul unui antrenament în anul 2011, Mihai Neșu – fostul fotbalist de la FCSB și Utrecht – a deschis o fundație la Oradea prin care ajută copiii cu dizabilități. Neșu a povestit cum a reușit să depășească momentele grele, iar factorul care a contat cel mai mult a fost apropierea de Dumnezeu. Credința l-a ajutat și tot cu ajutorul credinței speră că va putea construi un complex care să ofere terapii avansate de recuperare pentru tinerii de până la 18 ani, dar și ateliere de învățare a unor meserii. Costul total al complexului depășește 3 milioane de euro, așa că fostul fotbalist a lansat un program de strângere de fonduri prin care oricine poate contribui cu o donație dacă trimite un SMS cu mesajul „CRED” la 8844.

Aflat de peste opt ani în scaunul cu rotile Mihai Neșu a deschis un centru de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii prin intermediul fundației sale. Centrul „Sfântul Nectarie” are 200 de metri pătrați și ajută cu terapii peste 100 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani. Acum, Neșu dorește să extindă acest centru, iar complexul să ofere astfel terapii avansate de recuperare și pentru tinerii de până la 18 ani, dar și ateliere de învățare a unor meserii. Complexul ar urma să fie folosit gratuit și de cei care care nu au probleme de sănătate.

Ultima acțiune organizată de Fundația Mihai Neșu a avut loc la Oradea în luna iunie și s-au strâns 200.000 de euro. Evenimentul caritabil a adunat foştii mari jucători ai echipei naţionale a României, printe care și o parte din ”Generația de Aur”, dar şi actuali jucători care evoluează la formaţii importante.

Mihai Neșu este foarte iubit în orașul său, Oradea și recunoaște că primește în permanență donații de la concetățenii săi pentru complexul pentru recuperare pe care urmează să-l contruiască. Chiar și persoane simple, cu care se întâlnește la Biserică, îl ajută cu bani

„Donează foarte multă lume în Oradea, mă mai trezesc și la biserică cu câte o băbuță care îmi bagă în buzunar 100 sau 200 de lei pentru construcție. Dumnezeu nu vrea suferința omului, nu a dorit nici accidentul, dar l-a îngăduit pentru a mă duce pe drumul care trebuie, fiind un catâr, doar prin suferință, puteam ajunge pe drumul bu. El mi-a dăruit și Fundația, toți oamenii din jur care mă ajută, sunt un dar de la Dumnezeu. La început a fost multă neliniște, nesiguranță, acum toate acestea s-au bucurat în bucurie, în speranță. Orice greutate, cu răbdare, Dumnezeu o transformă într-o bucurie”, a declarat Mihai Neșu pentru Antena 3.

Recent, Mihai Neșu a fost premiat în cadrul unei gale importante la Oradea. Fostul fotbalist a primit premiul cel mare ”Liderul care schimbă lumea”.

”Mihai Neșu a primit acest premiu atât pentru activitatea filantropică desfășurată prin intermediul Fundației care îi poartă numele, dar și pentru impactul pozitiv al exemplului propriu de muncă, sacrificiu și dragoste care schimbă, în timp, mentalitatea românilor în bine”, a scris fostul său coleg George Ogăraru pe contul de Facebook.

YouTube player

TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.