Ministrul Firea, cu steagul Rusiei la rever, starneste furie pe retelele de socializare. Val de cuvinte grele

TRIMITE PRIETENILOR

Ministrul PSD al Familiei, Gabriela Firea, si-a schimbat joi noapte fotografia de profil pe Facebook cu una in care si-a pus la revere steagul SUA si cel al Rusiei. In mijloc a postat un porumbel al pacii.

Mesajul pesedistei Firea nu a avut insa efectul scontat. Numerosi utilizatori ai Reddit Romania, cel mai popular forum online din Romania, au reactionat indignati.

Iata ce comentarii au avut:

 

Atacurile Rusiei impotriva Ucrainei au intrat in a doua zi cu incursiuni pe toate flancurile, explozii la Kiev si mobilizare generala decretata de presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Treisprezece graniceri ucraineni au fost ucisi in urma bombardamentelor intense desfasurate de nave rusesti asupra Insulei Serpilor in cursul zilei de joi, prima zi a invaziei Rusiei impotriva Ucrainei, potrivit consilierul ministrului ucrainean de interne Anton Gherascenko, citat de LB.ua si Gordon.ua.

„Conform informatiilor de care dispunem in prezent, insula Serpilor din Marea Neagra a fost capturata de catre ocupantii rusi”, a anuntat in cursul serii de joi Serviciul ucrainean pentru frontiera intr-un comunicat pe pagina sa oficiala de Facebook, potrivit caruia intreaga infrastructura de pe insula a fost distrusa in urma bombardamentelor

„O nava ruseasca a cerut garnizoanei din Insula Serpilor sa se predea. Apoi a fost declansat un atac cu rachete si tunuri de artilerie. 13 graniceri si-au pierdut viata”, a scris Gherascenko pe contul sau Telegram.

Doua nave de razboi ale Flotei ruse din Marea Neagra – „Moskva” si „Vasili Bakov” – s-au aflat in apropierea insulei.

„Inamicul a incercat in mod repetat in zadar sa-i intimideze pe granicerii ucraineni de pe insula, cerandu-le sa capituleze. Graniceri si militari ai armatei ucrainene au ripostat cu indarjire”, se mentiona in comunicatul citat.

Anterior, Lb.ua relata ca „agresorul s-a folosit de un canal de comunicare international pentru siguranta navigatiei pentru a le transmite granicerilor ucraineni sa capituleze.

Insula Serpilor din Marea Neagra, clasificata drept „stanca” in sensul Conventiei de la Montego Bay privind Dreptul Marii din cauza lipsei de surse proprii de apa potabila, se afla la 45 de km de tarmurile Romaniei si Ucrainei.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.