Modele de Dacia ce acum, valorează o gramadă de bani. Nu le duceți la Programul Rabla și nici la fiare vechi, pentru că ratați șansa unei afaceri foarte bune!

TRIMITE PRIETENILOR

1. Dacia 1410 Sport este o mașină al cărei preț începe să crească foarte mult. Pentru că deja a devenit un vehicul istoric și primele exemplare pot fi înregistrate la Retromobil, dar și pentru că au fost fabricate foarte puține și au rezistat până în ziua de azi numai câteva. O Dacie Sport bine întreținută poate să ajungă chiar și la 5.000 de euro, mai ales dacă e modelul cu ușa scurtă.

2. Dacia 1100 este și ea printre mașinile românești ale căror prețuri cresc. Tot din același motiv ca și în cazul Daciei Sport: modelul 1100 a fost făcut în număr mic. Și chiar dacă nu este cel mai apreciat de pasionați, este totuși o mașină rară și veche.
Poate nu la fel de ușor de folosit ca o Dacia 1300, dar prețul său începe să crească și el simțitor.

3. Dacia 1310, mai ales primele modele de prin anii 80, cele cu grilă mică și elemente de 1300, încep să aibă prețuri mari. Pentru că pot fi înregistrate drept vehicule istorice, ceea ce înseamnă că noul proprietar nu plătește impozit, rovinieta și are reduceri la late taxe, dar și pentru că acest model este mai rar decât 1300.

4. Dacia 1300 este, poate, cea mai întâlnită mașină românească devenită deja clasică. Chiar dacă au fost făcute multe între 1969-1982, Dacia 1300 nu a supraviețuit cu brio după anii 90. Acest lucru s-a întâmplat, pentru că, în frenezia lor disperată, oamenii le-au dus la casat cu miile, inclusiv modelele rare de Dacia 1302. Un exemplar de Dacia 1300 în stare foarte bună poate ajunge și la 4.500 de euro.

5. Dacia Duster, așa cum era numit modelul ARO 10 pentru export, chiar dacă nu este o Dacia adevărată, este o mașină clasică românească echipată cu motor de Dacie. Oricum, să găsești un ARO 10 în stare bună în zilele noastre, poate fi considerată o minune. O astfel de mașină care deja are o vârstă considerabilă poate fi încadrată drept vehicul istoric, iar faptul că poți număra pe degetele de la o mână exemplarele decente, dac din această mașină să fie pe cât de căutată, pe atât de scumpă.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.