Multumiti CCR. A scapat si Ana Maria Patru. Fosta sefa a AEP a fost achitata definitiv. DNA a acuzat-o ca a luat spaga 275.000 de euro

TRIMITE PRIETENILOR

Ana-Maria Patru, fost presedinte al Autoritatii Electorale Permanente (AEP), a fost achitata definitiv miercuri de Curtea de Apel Bucuresti, intr-un dosar in care a fost trimisa in judecata de DNA pentru trafic de influenta si spalarea banilor, fiind acuzata ca a primit 275.000 euro de la o firma pentru a-i asigura castigarea unor contracte din bani publici.

Curtea de Apel Bucuresti a respins apelurile in acest dosar si a mentinut decizia de achitare data de Tribunalul Bucuresti in ianuarie 2020, precizeaza Agerpres.

Potrivit DNA, in perioada aprilie – iunie 2008, Ana-Maria Patru ar fi pretins, iar in 2009 ar fi primit de la reprezentantii unei societati suma de 210.000 euro reprezentand contravaloarea unui imobil situat in Bucuresti.

„In schimb, aceasta a promis ca va sustine derularea in bune conditii a unui contract incheiat de acea societate cu AEP, precum si ca va sustine societatea sa obtina si sa deruleze contracte viitoare, fapt care s-a si realizat. In 2009, inculpata Patru a disimulat provenienta sumei de 210.000 euro, prin folosirea unui circuit financiar fictiv constand in derularea unor operatii comerciale intre mai multe societati comerciale, intre care firma beneficiara a contractului cu Autoritatea Electorala Permanenta si o firma controlata de Ana-Maria Patru prin sotul ei”, sustineau procurorii.

DNA mai spunea ca, in anul 2011, Ana-Maria Patru a pretins de la reprezentantii aceleiasi societati contravaloarea unui autovehicul de lux din care a primit suma de 15.000 euro, in schimbul promisiunii ca va sustine derularea, in bune conditii, a unor contracte de servicii incheiate de firma cu AEP. De asemenea, ea a promis, conform sursei citate, ca va sustine societatea sa obtina si sa deruleze contracte viitoare, fapt care s-a si realizat.

„In 2011, in aceeasi calitate, Patru a pretins si a primit suma de 50.000 euro de la administratorul unei alte firme, intervenind in schimb la ministrul Economiei, astfel incat omul de afaceri sa fie primit in audienta, fapt care s-a si intamplat la scurt timp de la interventie”, preciza DNA.

Anchetatorii mai spuneau ca Ana Maria Patru, cu banii proveniti din cele doua fapte de trafic de influenta descrise, a achizitionat un autovehicul de lux, iar pentru a ascunde identitatea adevaratului proprietar si beneficiarul real al bunului cumparat, in acelasi an, aceasta l-a inmatriculat pe numele unei alte persoane.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.