Multumiti CCR. A scapat si Ana Maria Patru. Fosta sefa a AEP a fost achitata definitiv. DNA a acuzat-o ca a luat spaga 275.000 de euro

TRIMITE PRIETENILOR

Ana-Maria Patru, fost presedinte al Autoritatii Electorale Permanente (AEP), a fost achitata definitiv miercuri de Curtea de Apel Bucuresti, intr-un dosar in care a fost trimisa in judecata de DNA pentru trafic de influenta si spalarea banilor, fiind acuzata ca a primit 275.000 euro de la o firma pentru a-i asigura castigarea unor contracte din bani publici.

Curtea de Apel Bucuresti a respins apelurile in acest dosar si a mentinut decizia de achitare data de Tribunalul Bucuresti in ianuarie 2020, precizeaza Agerpres.

Potrivit DNA, in perioada aprilie – iunie 2008, Ana-Maria Patru ar fi pretins, iar in 2009 ar fi primit de la reprezentantii unei societati suma de 210.000 euro reprezentand contravaloarea unui imobil situat in Bucuresti.

„In schimb, aceasta a promis ca va sustine derularea in bune conditii a unui contract incheiat de acea societate cu AEP, precum si ca va sustine societatea sa obtina si sa deruleze contracte viitoare, fapt care s-a si realizat. In 2009, inculpata Patru a disimulat provenienta sumei de 210.000 euro, prin folosirea unui circuit financiar fictiv constand in derularea unor operatii comerciale intre mai multe societati comerciale, intre care firma beneficiara a contractului cu Autoritatea Electorala Permanenta si o firma controlata de Ana-Maria Patru prin sotul ei”, sustineau procurorii.

DNA mai spunea ca, in anul 2011, Ana-Maria Patru a pretins de la reprezentantii aceleiasi societati contravaloarea unui autovehicul de lux din care a primit suma de 15.000 euro, in schimbul promisiunii ca va sustine derularea, in bune conditii, a unor contracte de servicii incheiate de firma cu AEP. De asemenea, ea a promis, conform sursei citate, ca va sustine societatea sa obtina si sa deruleze contracte viitoare, fapt care s-a si realizat.

„In 2011, in aceeasi calitate, Patru a pretins si a primit suma de 50.000 euro de la administratorul unei alte firme, intervenind in schimb la ministrul Economiei, astfel incat omul de afaceri sa fie primit in audienta, fapt care s-a si intamplat la scurt timp de la interventie”, preciza DNA.

Anchetatorii mai spuneau ca Ana Maria Patru, cu banii proveniti din cele doua fapte de trafic de influenta descrise, a achizitionat un autovehicul de lux, iar pentru a ascunde identitatea adevaratului proprietar si beneficiarul real al bunului cumparat, in acelasi an, aceasta l-a inmatriculat pe numele unei alte persoane.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.