New York Times: SUA au dezvăluit planul viclean al Rusiei de a invada Ucraina. Care este strategia lui Putin

TRIMITE PRIETENILOR

Rusia va invoca un atac al armatei ucrainene asupra locuitorilor din Donbass, iar apoi, sub pretextul protejării acestora va invada Ucraina. Scenariul este descris de The New York Times, care citează oficiali americani de rang înalt.

„Planul Rusiei, pe care Statele Unite speră să-l strice prin publicarea sa, implică organizarea și filmarea unui atac fabricat al armatei ucrainene, fie pe teritoriul Rusiei, fie împotriva populației vorbitoare de limbă rusă din estul Ucrainei”, se spune în articolul din The New York Times. Oficialii americani cred că Rusia va acuza Ucraina de genocid asupra populației vorbitoare de limbă rusă, folosind videoclipul pentru a-şi justifica atacul.

Oficialii citaţi nu au divulgat modul în care au aflat despre el, pentru a nu-și trăda sursele și metodele de lucru. De asemenea, nu au numit persoana responsabilă cu planificarea acestei operațiuni în Rusia. Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Casei Albe a spus că serviciile secrete ruse au fost „direct implicate” în crearea acestui plan.

Ulterior, SUA au confirmat că au informații despre intențiile Rusiei de a fabrica dovezi împotriva Ucrainei pentru a-și justifica invazia. Acest lucru a fost declarat de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, la un briefing difuzat pe Twitter. „SUA au informații că Rusia ar putea plănui să inventeze un pretext pentru a invada Ucraina. Alternativ, guvernul rus va organiza un atac al armatei ucrainene împotriva teritoriului rus sau a populației ruse pentru a-și justifica acțiunile”, a spus John Kirby, răspunzând la întrebarea unui jurnalist despre publicarea de informații despre planurile rusești în mass-media.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat pentru New York Times că a fost efectuată o analiză a informațiilor care a demonstrat ferm că Rusia plănuieşte să creeze un pretext și să dea vina pe Ucraina pentru atac. Potrivit acestuia, informațiile „sunt credibile și provoacă îngrijorare extremă”.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.