Glasul roților de tren nu se va pierde niciodată, ba mai mult în ultima perioadă poate fi ascultat în liniște în timpul unei călătorii de lux pe șine, din cele mai scumpe vagoane care există în lume.

Amintiri de neuitat

Unul dintre incredibilele trenuri cu care puteți avea astfel de senzații tari este express-ul trans-siberian „The Golden Eagle” care circulă pe cea mai lungă cale ferată continuă care leagă Moscova de Vladivostok, oraş rusesc aflat la graniţa cu China şi Coreea de Nord.

Acest drum care are nu mai puțin de 11.000 de kilometri se face în două săptămâni, timp în care călătorii au parte de tot felul de servicii incluse în preț, chiar și medicale dar și excursii.

Cât privește banii care trebuie scoși din buzunar sunt pe măsura condițiilor oferite, adică nu mai puțin de 15.000 de dolari de persoană. De asemenea, pasagerii pot să opteze și pentru o călătorie mai scurtă, de doar o săptămână, între Moskova şi Beijing cu opriri la Samarkand, Almaty sau Bukhara.

Prețul unei călătorii cu trenul The Rocky Mountaineer variază între 2.827 dolari pentru două persoane, până la 5.552 dolari pentru compartimente în întregime din sticlă, prețul incluzând și cazarea în Kamloop.

Asta pentru că trenul care parcurge trasee montane spectaculoase o face doar în timpul zilei, noaptea pasagerii înnoptând în frumoasele hoteluri din Kamloop. Topul celor mai faimoase trenuri din lume nu se oprește aici pentru că următorul pe listă este Pride of Africa leagă Cape Town de Dar Es Salaam.

O călătorie de 14 zile cu acesta costă 9000 de dolari iar pe parcursul acesteia, trenul are opriri în Pretoria, Parcul Naţional Kruger şi cascada Victoria. În ceea ce-l privește pe Royal Scotsman, se spune că este este cel mai scump tren din lume, întrucât o excursie all-inclusive de patru zile cu acest tren costă în jur de 6.700 de dolari.

TRIMITE PRIETENILOR