Și felinele au muzeele lor…

TRIMITE PRIETENILOR

Din cele mai vechi timpuri, pisicuțele au fost mereu în centrul atenției, așa că nu miră pe nimeni că în ultima perioadă lumea abundă de expoziții sau conferințe cu tematică felină. Și tot pisicuțelor le-au doat dedicată și câteva muzee…

Cea mai mare instituție de artă dedicată pisicilor se află în Sylvia, Carolina de Nord

10.000 de obiecte. Atât cuprinde colecția aflată la Muzeul Felinelor din America, cea mai mare instituție din lume deschisă în onoarea pisicuțelor.

Muzeul a fost ideea soților Harold și Kay Sims, care au reușit să strângă în 30 de ani obiecte incredibile, printre care și pisici de jucărie aparținând secolului al XIXlea dar și amulete egiptene din anul 1000 î.Hr. Și pentru ca totul să fie ca la carte, în apropierea muzeului a fost făcut și un adăpost pentru pisicile fără stăpân.

Un muzeu de o eleganță desăvârșită se află în Sankt Petersburg, Rusia, în fostul Palat de Iarnă al țarilor Romanov. Totul a început în anul 1745 când împărăteasa Elisabeta a cerut să i se aducă cele mai vânătoare pisici din Rusia pentru a prinde șoarecii din palat.

Și astăzi palatul este păzit de sute de pisici, hrănite și îngrijite de angajați plătiți doar pentru acest lucru. Un alt muzeu dedicat pisicilor se află în Lituania, atracția turistică fiind deschisă în anul 1990, iar un loc oferit felinelor este și Muzeul din Belarus, unde turiștii pot savura o cafea într-un loc tematic, înconjurați bineînțeles de… feline.

Unul dintre cele mai frumoase locuri dedicate pisicuțelor se află în Olanda, la Amsterdam. Este vorna de muzeul KattenKabinet, deschis într-o casă din secolul al XV-lea ce a fost restaurată, în acest loc fiind expuse opere originale reprezentând pisici semnate de Picasso, Toulouse-Lautrec sau Rembrant.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.
Enable Notifications    OK No thanks