O epilare “dulce” pentru piele. Reteta este simpla, se realizeaza cu un gel asemanator cu ceara

TRIMITE PRIETENILOR

In toata Africa de Nord, Grecia, si Orientul Mijlociu, zaharul a fost de secole un ingredient important pentru indepartarea parului nedorit.
Cand vine vorba de a scapa de parul nedorit de pe corp, lama de ras, ceara si epilatorul electric sunt primele solutii care-ti vin in minte. Sunt mai putin costisitoare si mai putin dureroase in comparatie cu epilarea cu laser, insa prea putine femei stiu de epilarea cu zahar. E o epilare “dulce” pentru piele. Reteta este simpla, se realizeaza un gel asemanator cu ceara, insa mult mai moale, din zahar, lamaie si apa fierbinte. Epilarea cu zahar este una dintre cele mai blande tehnici de eliminare a parului din radacina. Este o alternativa naturala la celelalte metode traditionale, dar si una care lasa pielea fina mai mult timp, in jur de 4-6 saptamani.

DELICATA CU PIELEA

Aceasta pasta din zahar nu se lipeste de piele, ci numai de par si il elimina foarte usor din radacina. Prin urmare, fata de ceara care elimina si straturile superioare pielii, zaharul indeparteaza numai parul. In plus, pasta este la temperatura camerei si, ca atare, nu irita si nu sensibilizeaza pielea. Este o metoda ideala pentru persoanele cu piele sensibila, care se irita usor si poate fi folosita pentru indepartarea parului de pe maini, picioare, dar si facial. Aceasta pasta nu se strecoara si nu se refolosete. Un alt punct forte pentru aceasta metoda.

CONDITII NECESARE

Pentru a beneficia de o epilare eficienta, parul trebuie sa aiba lungimea minima de un sfert de cm (2,5 mm), astfel incat pasta sa prinda bine parul. Este recomandat ca, inaintea epilarii dulci, sa efoliezi pielea, s-o ureti bine cu apa si s-o usuci.

E bine sa eviti apa calda cateva ore dupa epilare; sa nu mergi la sala, nici sa nu faci sport in acea zi; sa eviti sauna 48 de ore dupa operatiune.

RETETA

Ai nevoie de doua cani de zahar, ¼ cana de zeama de lamaie si ¼ cana de apa.
Amesteca ingredientele si pune-le la fiert intr-o cratita cu fund gros. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana capata constistenta si culoare galben-inchis. Ia de pe foc, lasa la racit 10 minute si pune intr-un recipient curat (borcan). Se lasa sa se raceasca pana devine calduta si se aplica apoi pe piele cu ajutorul unei spatula de lemn, in strat gros. Cand se raceste, trage de jos in sus. Ca sa-ti fie mai usor, poti taia fasii dintr-un tricou vechi pe care sa le aplici peste pasta de zahar.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.