Oana Pellea, despre revelionul lui Garcea si Gradea de la TVR: „O rusine si o insulta adresata publicului din Romania”

TRIMITE PRIETENILOR

Actrita Oana Pellea isi manifesta si ea revolta fata de programul de Revelion al televiziunii publice, TVR. „O rusine si o insulta adresata publicului din Romania”, subliniaza Oana Pellea.

„Programul TVR de revelion 2020 este – dpmdv – o Rusine si o insulta adresata publicului din Romania. Subcultura, de prost gust si lipsit de bun-simt! Nu ar fi nicio problema daca nu ar fi platit din banii nostri! E dureros pentru ca este vorba despre postul national! Se poate scoate din grila TVR, sau La postul x sau y? Avem aceasta optiune? Avem optiuni? Ar trebui… nu?”, a scris Pellea pe Facebook.

Senatorul PNL de Buzau Vlad Pufu, membru in Comisia de cultura, sustine ca „simpla plecare a managementului nu va rezolva nici pe departe problema” TVR, televiziunea publica avand nevoie de „o reforma profunda”.

Vlad Pufu afirma, intr-o postare pe Facebook, ca programul din seara de Revelion ”a lansat in spatiul public o intreaga dezbatere pe tema rolului pe care il mai are TVR in audiovizualul romanesc”.

”Doar simpla plecare a managementului nu va rezolva nici pe departe problema. (…) TVR are nevoie de o reforma profunda, de pozitionare, de targetare, care sa raspunda la o intrebare simpla, asemanatoare oricarui proiect. Carui tip de public se mai adreseaza TVR astazi? Nimanui sau tuturor…”, a scris Pufu pe Facebook.

Acesta afirma ca cei careau un cuvant de spus cand vine vorba despre evaluarea televiziuni nationale vor trebui sa raspunda la intrebarea esntiala: ce fel de televiziune se doreste.

”Dorim o televiziune comerciala, masurata de ARMA, al carui management sa-l evaluam dupa rating si, implicit, dupa profit? Atunci, vom mai avea accidente ca acesta din seara de Revelion. Va promova mediocritatea si vulgaritatea sub pretextul cresterii audientei, cum de altfel s-a intamplat…(…) Sau dorim ca TVR sa se intoarca la statutul ei de televiziune nationala? Sa dezvolte zona editoriala de publicistica, sa-si reia rolul educativ-cultural in societate. Locul a ceea ce ar trebui sa fie televiziunea publica nu il poate ocupa nimeni. Nu are cum. Trebuie sa fie singura reduta impotriva programelor ce abunda in promiscuitate pentru obtinerea audientei cu orice pret”, a mai scris senatorul.

Acesta afirma ca ”TVR are de atatia ani jurnalisti exceptionali pe care i-a ingropat profesional intr-o grila ce nu le ofera prea multe provocari” si crede ca, raportandu-se la celelalte televiziuni nationale europene ”TVR e obligat sa-si recastige statutul, respectul si increderea telespectatorilor”.

”Daca nu vom lua aceste aspecte in calcul, doar plecarea Doinei Gradea nu va rezolva problema de fond a televiziunii publice si nu peste putin timp vom avea din nou un scandal al programelor fara gust, dar cu mult miros….”, a mai scris senatorul.

Presedintele Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor, deputatul USR Iulian Bulai, a afirmat, sambata, ca ”TVR1 a avut de Revelion un program plin de bascalie la adresa a tot ce inseamna pandemie: masca, vaccin, pericol, protejare, distantare sociala”, care a costat 140.000 de euro. In plus, acesta noteaza ca in cadrul programului au fost promovati ”oameni declarati fani ai teoriilor conspiratiilor”, cum ar fi Dan Bittman si Mugur Mihaiescu.

”Voi chema la Parlament reprezentantii CNA pentru a ne oferi un punct de vedere”, a anuntat Bulai, precizand ca ”Doina Gradea trebuie sa plece din TVR”.

Ulterior, senatorul a anuntat ca se va intalni, marti, cu conducerea CNA.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.