Oficial ucrainean: „Rusia va încerca să atace agresiv și alte țări, printre care și România!“

TRIMITE PRIETENILOR

Un oficial ucrainean avertizează că „Rusia va încerca să atace agresiv și alte țări, printre care și România“, vorbind inclusiv de armele nucleare folosite de ruși. Sfatul ministrului ucrainean al Apărării pentru țările care ar putea fi în pericol este acela de a începe imediat discuțiile cu aliații NATO. „Nu aşteptaţi până când Rusia ajunge în Chişinău“, spune el. Mai multe detalii, în continuare.

Oficial ucrainean: „Rusia va încerca să atace agresiv și alte țări“

Ministrul ucrainean al Apărării, Markiyan Lubkivskyi, avertizează că planul lui Vladimir Putin nu se oprește la Ucraina, fiind vizate și alte țări.

Vorbind despre negocierile dintre Rusia și Ucraina, într-un interviu acordat la Antena 3 News Hour with CNN, Lubkivskyi a afirmat că speră ca în urma acestora să obțină armistițiul și coridoare umanitare sigure pentru refugiați.

Totodată, acesta a spus că România trebuie să se pregătească pentru escaladare, lucru valabil pentru toate țările care se învecinează cu Ucraina.

„Aşa cum am spus, nimeni nu poate fi în siguranţă. România trebuie să se pregătească pentru escaladare, ca toate ţările vecine cu Ucraina. Nu aşteptaţi până când Rusia ajunge în Chişinău, începeţi discuţiile cu aliaţii NATO acum!

Intenţiile lui Puțin nu privesc doar Ucraina. După ce va acapara Ucraina, va încerca să atace agresiv şi alte ţări precum Letonia, Lituania, Estonia, Polonia şi România ar putea fi pe lista lui“, a declarat oficialul ucrainean.

România este și ea vizată

Lubkivskyi a vorbit inclusiv despre armele nucleare folosite de trupele ruse, arme care încalcă toate tratatele internaționale, de la bombele termobarice până la rachete cu fosfor.

„Da, folosesc bombe cu fosfor, rachete cu fosfor, folosesc muniţie care nu e permisă conform legislaţiei internţionale. Aşadar, repet, nimeni nu e în siguranţă din cauza intenţiilor armatei ruse de a folosi arme chimice sau chiar nucleare.

Din acest motiv facem un apel către comunitatea internaţională să oprească armata rusă din cauza ameninţărilor nucleare care ar trebui analizate pentru că riscurile, încă, există!“, a avertizat omul lui Zelenski.

Putin, condamnat în unanimitate de Senatul american drept criminal de război

Ieri, 16 martie, Senatul SUA a adoptat în unanimitate o rezoluție prin care îl condamnă pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, drept criminal de război, după declanșarea ofensivei militare în Ucraina.

Rezoluția, una rară, introdusă de senatorul republican Lindsey Graham și susținută de senatorii ambelor partide, motivează Curtea Penală Internațională de la Haga și alte țări să vizeze armata rusă în orice investigație a crimelor de război comise în timpul invaziei în Ucraina.

Sursa: Playtech.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.