Ordonanță de Urgență pentru prelungirea cursurilor on-line, astăzi, pe masa Guvernului. Cîmpeanu: “Semestrul I îl vom termina on-line”

TRIMITE PRIETENILOR

Cursurile on-line vor fi prelungite cel puțin până pe 8 februarie, reiese din cele mai recente declarații ale ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a anunțat că pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri va exista o ordonanță în acest sens, arătând că s-a opus propunerii ca termenul prevăzut de aceasta să fie luna septembrie.

“Vom avea o ordonanță de urgență prin care putem să continuăm învățământul on-line. Așa cum am început semestrul întâi, cu siguranță îl vom termina, on-line. Speranța și dorința noastră este să organizăm semestrul doi într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat. Ca să poată să fie finalizate e nevoie de o schimbare la legea 55, care dădea dreptul ministrului Educației să decidă trecerea în on-line până la 31 decembrie 2020. Am fost pus în fața unei situații: «Dacă inițiem ordonanță de urgență pentru învățământul on-line, haideți să inițiem până în septembrie 2021». Am refuzat acest lucru și am spus «Nu». Îl inițiem până în data de 8 februarie. Deci cu bună știință mi-am am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie învățământului on-line”, a declarant ministrul, la Antena 3, notează Mediafax.

Acesta speră ca examenele să poată fi organizate în forma cunoscută. “Nu am anunțat până acum și avem deja mai puțin de 6 luni până la organizarea examenului de Evaluare Națională. Examenele naționale trebuie să se deruleze. S-au derulat și în 2020. Ne dorim să se deruleze în maniera pe care acum o cunosc elevii. Dacă vor fi necesare schimbări vă asigur că aceste schimbări vor fi făcute în interesul elevului”, a mai spus Cîmpeanu, potrivit sursei citate.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.