Organizatia Mondiala a Sanatatii anunta asta in 2015: Pana in anul 2050, jumatate din populatia lumii va fi afectata de o boala periculoasa

TRIMITE PRIETENILOR

Pana in anul 2050, jumatate din populatia lumii va fi afectata de cel putin o boala provocata de modificarile stilului de viata, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Avand in vedere aceasta prognoza si tinand cont de faptul ca alergia ocupa in prezent locul al patrulea la nivel mondial — dupa cancer, bolile cardiovasculare si sida — in privinta numarului de cazuri depistate, in Europa se desfasoara diferite campanii de sensibilizare in privinta acestor patologii.

In Europa, peste 17 milioane de persoane sufera de alergii alimentare. Alergia alimentara este prima cauza a anafilaxiei — reactie alergica grava care poate duce la moarte — la copii. Un copil din 20 este alergic la unul sau mai multe alimente, iar numarul de copii spitalizati in urma unei reactii alergice grave a crescut de sapte ori in ultimul deceniu.

“Alergiile alimentare nu sunt boli nesemnificative. Nu exista inca remedii, iar boala este atat de imprevizibila incat provoaca ingrijorare atat in randul pacientilor, cat si al personalului medical. Se ajunge chiar la excluziune sociala din teama de a manca alimente periculoase”, afirma Breda Flood, presedinta federatiei europene a asociatiilor de pacienti care sufera de alergii si boli ale cailor respiratorii (EFA).

“Numai o informatie clara asupra ingredientelor si o buna gestionare a bolii ii pot ajuta pe pacientii alergici”, adauga ea.

In centrul acestor campanii se afla educarea bolnavilor si instruirea personalului medical, in vederea imbunatatirii diagnosticului si a tratamentelor aplicate.

“Prea multi ignora faptul ca o alergie netratata risca sa se agraveze. In medie, o persoana alergica asteapta sapte ani pana sa mearga la doctor”, arata asociatia Asthme&Allergies.

Putini sunt constienti ca o reactie alergica grava ca anafilaxia poate duce la moarte.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.