Otetul de catina scade glicemia

TRIMITE PRIETENILOR

Catina este fructul cel mai vitaminizat. Abunda in antioxidanti, intarind imunitatea. Otetul din catina este un tonic fara egal care regenereaza și stimuleaza toate functiile organismului. Se prepara din 2 kg de fructe de catina, 5 l de apa, 750 g de miere, 250 ml de otet de miere (sau de vin). Se spala fructele și se strivesc cu o furculita, sau se pun la blender, pentru a obtine un terci.

Se pot valorifica și resturile ramase de la storcerea fructelor pentru suc proaspat. Se adauga apa si mierea. Otetul de miere sau de vin va grabi fermentarea. Vasul se lasa descoperit 2-3 zile la loc cald (20-30 grade Celsius). in acest timp, se amesteca periodic cu o lingura de lemn, de 2-3 ori pe zi. Vasul se acopera cu tifon, se leaga bine și se aseaza la loc intunecos.

Otetul de catina se strecoara prin presare, lichidul rezultat se lasa la rece 2-3 zile, pana se limpezește bine. Se trage in sticle și se depoziteaza la loc racoros și intunecos. O alta varianta de preparare a otetului de catina: se aseaza un strat de boabe de catina pe fundul sticlelor, peste care se toarna otet de vin alb fiert, pana se umple sticla.

Se inchid ermetic și se pastreaza la frigider sau la loc rece. Ca intrebuintari medicinale, acest otet ajuta la prevenirea diabetului de tip II, la pierderea in greutate și la imbunatatirea aspectului pielii. Scade tensiunea și trateaza bolile de piele.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.