Pentru micoza picioarelor, un leac vechi si eficient este otetul de mere.

TRIMITE PRIETENILOR

E foarte simplu, trebuie doar sa tineti degetul sau piciorul in otet, timp de 30 de minute. Pe timp de noapte, se bandajeaza zona afectata cu vata inmuiata in acelasi otet sau se trage pe picior o soseta inmuiata in otet de mere. Puneti frunze fragede de coada soricelului intr-o sticla de un litru si turnati peste ele spirt sanitar. Astupati sticla si tineti-o la soare trei zile.

Tineti piciorul in aceasta tinctura circa 5 minute, apoi uscati-l la soare. Apoi spalati-va si mentineti piciorul curat. in medicina populara, menta este leacul ideal, deoarece are actiune antiinflamatorie, anestezica, calmeaza pruritul, are efect racoritor. Amestecati menta cu sare si tineti pe piele timp de 60 de minute.

Un tratament bun impotriva micozei e baia de picioare cu ulei de levantica. Se toarna doua picaturi de ulei si se tin picioarele 10 minute in apa. Salvia si galbenelele sub forma de infuzie adaugata in bai locale vor calma pielea iritata. Ciuperca piciorului se trata la sate cu urmatorul amestec: 20 g radacina de tataneasa, 10 g rozmarin, 3/4 l ulei de masline si 40 g ceara de albine.

Se amesteca plantele cu uleiul, se incalzesc 1/2 de ora la bain-marie. Se lasa sa se raceasca, se filtreaza prin tifon, se storc si se lasa peste noapte. Se topeste ceara si se amesteca totul incet pana se omogenizeaza. Se maseaza usor picioarele cu acest balsam.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.