OTRAVIREA POPULATIEI GLOBULUI E UN FAPT. India a cerut despăgubiri de 100 de milioane de dolari

TRIMITE PRIETENILOR

OTRAVIREA POPULATIEI GLOBULUI E UN FAPT. India cere despăgubiri de 100 de milioane de dolari companiei Nestle după ce a interzis comercializarea supei instant „Maggi” în care s-au descoperit cantități mari de plumb

India a dat în judecată compania Nestle, după ce a interzis comercializarea supei instant „Maggi” în care s-au descoperit cantități mari de plumb.

Guvernul Indiei cere despăgubiri de aproximativ 100 de milioane de dolari companiei Nestle India pentru „practici incorecte”. Decizia este motivată de descoperirea testelor de laborator, care au confirmat că în produsele Nestle se găsesc niveluri foarte mari de plumb, cât și monoglutamat de sodiu, un potențiator de gust care nu era specificat în lista de ingrediente, conform aljzeera.com.
„În ultimele luni am testat în laboratoare acreditate peste 2.700 de monstre din produsul Magii, pentru care India a intentat procesul. Fiecare test ne-a confirmat că nivelul de plumb din produs se afla sub nivelurile sigure pentru consum”, au declarat reprezentanți ai Nestle.
Aceștia au completat că vor distruge un lot în valoare de 50 de milioane de dolari, ca urmare a interdicției comercializării produsului Magii în India.
Supa la plic Maggi produsă de Nestle este foarte populară în India și înregistrează vânzări anuale de aproximativ 240 de milioane de dolari.

TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.
Enable Notifications    OK No thanks