Pope Francis takes off his face mask as he arrives by car to hold a limited public audience at the San Damaso courtyard in The Vatican on September 9, 2020 during the COVID-19 infection, caused by the novel coronavirus.,Image: 556968980, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Vincenzo PINTO / AFP / Profimedia

Papa menține distanța față de credincioși: ”E de mare ajutor pentru a pune capăt pandemiei!

TRIMITE PRIETENILOR

Papa Francisc a generat perplexitate pentru faptul că nu a purtat masca sau a respectat distanța de siguranță cu credincioșii din audiența sa generală săptămâna trecută, la o zi după ce Vaticanul a impus masca obligatorie din cauza creșterii infecțiilor în Italia.

Miercuri însă, Suveranul Pontif a schimbat registrul și, deși nu purta masca, nu i-a întâmpinat pe credincioșii fideli de aproape, pentru a evita îmbulzeala care s-au format acum șapte zile.

“Scuzați-mă dacă astăzi vă salut de departe, dar cred că dacă noi toți, în calitate de cetățeni, respectăm prescripțiile autorităților, acesta va fi un ajutor pentru a pune capăt acestei pandemii”, a spus Francisc din sala Paul al VI-lea din Vatican, unde a avut loc audiența, din cauza ploii.

„Aș vrea, așa cum fac de obicei, să cobor și să mă apropii pentru a-i saluta. Dar cu noile reglementări, este mai bine să ne păstrăm distanța ”, a subliniat el de pe tronul său.

„Se întâmplă adesea că, atunci când cobor, toată lumea se apropie și se înghesuie. Și este o problemă, deoarece există riscul de infecție. În acest fel, fiecare cu masca și păstrându-se la distanță, putem continua cu audierile”.

Papa, în vârstă de 83 de ani, și-a reluat audiențele săptămânale în septembrie, după ce a fost „în cușcă” timp de câteva luni în Palatul Apostolic.

Până în prezent, a fost văzut purtând o mască (albă) doar cu o singură ocazie, pe 9 septembrie, în interiorul vehiculului care l-a dus în curtea San Dámaso, unde se țin audierile când nu plouă. Unii oficiali ai Vaticanului au speculat că motivul pentru care nu poartă o mască în spații mari poate fi faptul că uneori respiră greu după urcarea scărilor. O parte a unui plămân i-a fost îndepărtată când era tânăr în Argentina natală.

Săptămâna trecută rezistența Papei de a purta o mască și de a respecta distanțele a provocat uimire, deoarece a fost ziua următoare ordonanței Vaticanului care a impus masca obligatorie în toate spațiile, în interior și în exterior.

Pe de altă parte, astăzi, pentru prima dată, nu a trecut prin culoarul central pentru a-i întâmpina pe credincioși și nici nu a mers pe primul rând așa cum face de obicei. Unii dintre colaboratorii săi (nu toți) purtau o mască. Când audiența s-a încheiat, Pontiful a salutat cu atenție pe unii membri ai curiei romane, inclusiv unii fără mască, apoi și-a dezinfectat mâinile.

Coronavirusul a pătruns în Vatican după ce în această săptămână au fost găsite patru cazuri pozitive în rândul Gărzii elvețiene, lucru care a generat multă îngrijorare, deoarece este corpul de pază care veghează asupra apartamentelor Papei.

Simptomele celor infectați sunt ușoare și cazurile au fost izolate, iar contactele lor sunt urmărite.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.