Eveniment

Papa menține distanța față de credincioși: ”E de mare ajutor pentru a pune capăt pandemiei!

TRIMITE PRIETENILOR

Papa Francisc a generat perplexitate pentru faptul că nu a purtat masca sau a respectat distanța de siguranță cu credincioșii din audiența sa generală săptămâna trecută, la o zi după ce Vaticanul a impus masca obligatorie din cauza creșterii infecțiilor în Italia.

Miercuri însă, Suveranul Pontif a schimbat registrul și, deși nu purta masca, nu i-a întâmpinat pe credincioșii fideli de aproape, pentru a evita îmbulzeala care s-au format acum șapte zile.

“Scuzați-mă dacă astăzi vă salut de departe, dar cred că dacă noi toți, în calitate de cetățeni, respectăm prescripțiile autorităților, acesta va fi un ajutor pentru a pune capăt acestei pandemii”, a spus Francisc din sala Paul al VI-lea din Vatican, unde a avut loc audiența, din cauza ploii.

„Aș vrea, așa cum fac de obicei, să cobor și să mă apropii pentru a-i saluta. Dar cu noile reglementări, este mai bine să ne păstrăm distanța ”, a subliniat el de pe tronul său.

„Se întâmplă adesea că, atunci când cobor, toată lumea se apropie și se înghesuie. Și este o problemă, deoarece există riscul de infecție. În acest fel, fiecare cu masca și păstrându-se la distanță, putem continua cu audierile”.

Papa, în vârstă de 83 de ani, și-a reluat audiențele săptămânale în septembrie, după ce a fost „în cușcă” timp de câteva luni în Palatul Apostolic.

Până în prezent, a fost văzut purtând o mască (albă) doar cu o singură ocazie, pe 9 septembrie, în interiorul vehiculului care l-a dus în curtea San Dámaso, unde se țin audierile când nu plouă. Unii oficiali ai Vaticanului au speculat că motivul pentru care nu poartă o mască în spații mari poate fi faptul că uneori respiră greu după urcarea scărilor. O parte a unui plămân i-a fost îndepărtată când era tânăr în Argentina natală.

Săptămâna trecută rezistența Papei de a purta o mască și de a respecta distanțele a provocat uimire, deoarece a fost ziua următoare ordonanței Vaticanului care a impus masca obligatorie în toate spațiile, în interior și în exterior.

Pe de altă parte, astăzi, pentru prima dată, nu a trecut prin culoarul central pentru a-i întâmpina pe credincioși și nici nu a mers pe primul rând așa cum face de obicei. Unii dintre colaboratorii săi (nu toți) purtau o mască. Când audiența s-a încheiat, Pontiful a salutat cu atenție pe unii membri ai curiei romane, inclusiv unii fără mască, apoi și-a dezinfectat mâinile.

Coronavirusul a pătruns în Vatican după ce în această săptămână au fost găsite patru cazuri pozitive în rândul Gărzii elvețiene, lucru care a generat multă îngrijorare, deoarece este corpul de pază care veghează asupra apartamentelor Papei.

Simptomele celor infectați sunt ușoare și cazurile au fost izolate, iar contactele lor sunt urmărite.


TRIMITE PRIETENILOR

S-ar putea să-ți placă și...