Pașii pe care trebuie să îi urmezi după ce te vaccinezi. În urma administrării primei doze pot apărea anumite complicații

TRIMITE PRIETENILOR

În urma administrării primei doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2 pot apărea anumite complicații. Specialiștii ne informează că acestea sunt complet normale, iar pentru o perioadă de 2-3 zile trebuie să fim mai atenți cu organismul nostru.

Recomandările Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) informează că în cazul unor dureri sau disconfort, trebuie să îei legătura cu medicul de familie pentru administrarea analgezicelor precum ibuprofen sau paracetamol, chiar dacă acestea sunt distribuite fără prescripție medicală în farmacii.

Tot pentru reducerea disconfortului sau a durerii locale se poate folosi o compresă cu apă rece în zona vaccinului. De asemenea, exercițiile fizice cu brațul nu ar trebui evitate.

Când vor divorța la notar Pepe și Raluca Pastramă. Condițiile pe care trebuie să respecte cei doi după separarea oficială
În cazul în care apare febra, hidratarea este cea mai importantă, pe lângă îmbrăcămintea lejeră, comodă.

Cu toate acestea, în cazul în care sensibilitatea și roșeața continuă să jeneze după 24 de ore de la administrarea vaccinului, specialiștii recomandă apelarea medicului.

Expunerea la frig sau supraîncălzirea sunt interzise

Serviciul federal rus pentru supravegherea în domeniul protecţiei drepturilor consumatorilor Rospotrebnadzor recomandă o temperatură medie a corpului, așadar expunerea la frig sau supraîncălzirea sunt interzise. De asemenea, și consumul de alimente la care sunteți alergici este complet interzis.

Academicianul Viktor Tutelian, consultant nutriţionist pe lângă Ministerul Sănătăţii rus, recomandă evitarea băilor publice sau a saunelor în primele trei zile de la administrarea vaccinului, dar și exercițiile fizice suprasolicitante.

Proteinele și vitamina D sunt importante pentru persoanele care s-au vaccinat. Se recomandă consumul alimentelor cu conținut ridicat de proteine și asigurarea necesarului de vitamina D în organism.

”Vaccinul se administrează pentru a stimula producerea de anticorpi specifici, iar anticorpii sunt structuri proteice. De aceea este mare nevoie de proteine, adică ouă, carne, peşte. Este important ca acestea să nu lipsească din alimentaţia zilnică”, atenționează academicianul Viktor Tutelian, conform agerpres.

Nu se recomandă consumul de alcool

În plus, este indicat să nu consumați băuturi alcoolice în primele trei zile, deoarece alcoolul poate reduce imunitatea, iar vaccinarea poate deveni lipsită de sens.

Femeilor care se vaccinează le este indicat să amâne conceperea unei sarcini cu două sau trei luni. De altfel, chiar și efectuarea unei ecografii poate fi o piedică în bunul mers al recuperării de după vaccinare.

Instituțiile din domeniul sănătății din diferite țări subliniază contrastul dintre complicațiile ce pot apărea în urma vaccinării și cele care pot apărea în urma infectării, iar complicațiile din prima categorie sunt mult mai mici.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.