Pensionarii de lux de la Poliţia Locală – Venituri de zeci de mii de lei lunar, din cumularea pensiei cu salariul

TRIMITE PRIETENILOR

Poliţia Locală a Sectorului 1 este un adevărat refugiu al elefanţilor. Deşi se plătesc salarii de peste 5000 de lei pe lună, foarte multe funcţii de conducere şi de execuţie sunt ocupate de persoane care au pensii speciale de la Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit declaraţiilor de avere de pe site-ul Poliţiei Locale a Sectorului 1 (din 2019, pentru că pe 2020 sunt publicate doar două declaraţii), există şi cazuri de poliţişti locali care au un venit lunar de peste 20.000 de lei din cumularea salariului cu pensia.

Câteva exemple din cadrul Poliţiei Locale a Sectorului 1:

Edward Horotan, în prezent director general al Poliţiei Locale a Setorului 1 – 58.369 de lei salariu, 105.000 lei pensie MAI

Tudorel Marius Dinu, director executiv Direcţia de ordine şi linişte publică a Poliţiei Locale a Sectorului 1 – 103.116 lei salariu

Răzvan Florin State, director executiv Secţia inspecţie a Poliţiei Locale a Sectorului 1 – 90.610 lei salariu, 22.100 lei venituri din pariuri sportive

Ion Ilie Stănescu, director executiv Direcţia suport operaţional a Poliţiei Locale a Sectorului 1 – 115.000 lei salariu, 120.000 pensie MAI

Marian Gheorghe, auditor în Poliţia Locală a Sectorului 1 – 73.140 de lei salariu (6095 lei/lună), 122.400 de lei pensie MAI (10.200 lei/lună)

Ion Miloşoiu, şef serviciu în Poliţia Locală a Sectorului 1 – 85.514 lei salariu, 72.120 de lei pensie MAI

Lista integrală, AICI! (.pdf)

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune că pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul de la stat și că cei care vor să se reangajeze în sistemul public trebuie să opteze între pensie și salariu. „Avem foarte mulți oameni care în momentul de față se pensionează anticipat și se reangajează la stat cumulând pensie și salariu. Am pregătit un proiect de lege prin care îi lăsăm să opteze între pensie sau salariul la stat. Dacă aleg salariul, le permitem să se pensioneze la vârsta pe care și-o aleg, maximum 70 de ani, ca să fie în continuare salariați”, a spus Raluca Turcan la România TV.

„Pot cumula pensia cu salariul la privat, dar nu la stat. Dacă sunt pensionari și trebuie să opteze, atunci ei se pot reangaja la stat, dar renunță la pensie. Nu se poate cumula pensia cu salariu la stat. Pensie cumulată cu salariul va fi doar în sistemul privat”, a adăugat ea. Ministrul a spus că proiectul va fi prezentat în zilele următoare.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.