Dominic Fritz, candidat USR PLUS la Primaria Timisoara, sustine o conferinta de presa in care prezinta planul USR de reabilitare a 50 de cladiri 50 de cladiri istorice din orașul de pe Bega, miercuri 1 iulie 2020, in Timisoara. EMANUEL TITUS ILIESI / MEDIAFAX FOTO

PNL se indreapta spre o alianta cu PSD la Timisoara. Vor sa-l izoleze pe Dominic Fritz

TRIMITE PRIETENILOR

Presedintele ales al CJ Timis, Alin Nica (PNL), a blocat acordul de colaborare dintre PNL si USR pentru Consiliul Judetean si Consiliul Local, anunta surse politice pentru Adevarul. Miscarea are loc in contextului razboiului dintre PNL si USR declansat de alegerea lui Florin Iordache la sefia Consiliului Legislativ.

UPDATE PNL a parasit negocierile cu USR PLUS la Timisoara. Noul presedinte al CJ Timis si al PNL Timis, Alin Nica, sustine ca totul a pornit de la declaratiile facute in ultimele zile de deputatul USR de Timis Catalin Drula, declaratii care „au subminat negocierile”.

„Cred ca am ajuns la un acord cu privire la programul de guvernare atat din Primaria Timisoara, cat si din Consiliul Judetean Timis. Am ajuns la un acord sa sprijinim programul USR din Primaria Timisoara si sa completam acel program cu proiectele incepute de administratia liberala. Si in ceea ce priveste CJ, partenerii nostri sa sprijine programul nostru de guvernare locala si cu cateva aditii din programul Aliantei USR/PLUS. Ceea ce a subminat practic negocierile au fost recentele declaratii ale chiar unui membru din comisia de negociere, pe care colegii mei, ieri, in sedinta BPJ, au considerat a fi inacceptabile. Si care submineaza increderea noastra ca partenerii nostri pot fi loiali in cele doua institutii”, a spus Nica.

PNL si USR erau foarte aproape sa bata palma la Timisoara, insa Nica s-a razgandit peste noapte si le-a transmis celor din USR ca asteapta mai intai rezultatul alegerilor parlamentare, apoi va negocia o alianta. PNL poate forma o majoritate in CJ Timis si cu PSD.

Potrivit surselor citate, Alin Nica ”a fost razgandit” de conducerea centrala a partidului, pe fondul tensiunilor dintre PNL si USR din cauza numirii lui Florin Iordache la sefia Consiliului Legislativ. In Consiliul Judetean Timis vor fi 37 de membri, cu tot cu presedinte: 16 de la PNL; 10 de la USR-PLUS; 7 de la PSD-PPUSL si 3 de la Pro Romania. Asadar, PNL si PSD ar putea form ao majoritate lejera in Consiliul Judetean Timis.

In Consiliul Local, Alianta USR-PLUS va avea la Timisoara 13 mandate. PNL are 9 mandate, PSD-PPUSL –3 si Pro Romania – 2. Teoretic, liberalii ar putea face majoritate si in Consiliul Local alaturi de PSD.

Primaria Timisoara a fost castigata de candidatul USR PLUS Dominic Fritz.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.