Polițiștii ies în stradă înainte de Sărbători, nemulțumiți de nivelul salariilor și al pensiilor de serviciu – Calendarul protestelor

TRIMITE PRIETENILOR

Polițiștii anunță proteste masive înainte de Sărbători: aceștia vor ieși în stradă pentru a-și arăta nemulțumirile față de cuantumul salariilor și al pensiilor de serviciu.

Mai multe sindicate și-a unit forțele și au organizat o serie de mitinguri, programate pentru săptămâna viitoare.

Majoritatea vor avea loc în fața sediilor prefecturilor, iar cel mai mare dintre acestea ar putea fi cel din fața MAI, programat pentru data de 16 decembrie.

Calendarul protestelor:

• 13 decembrie 2021 – mitinguri la prefecturi

• 14 decembrie 2021 – mitinguri la prefecturi

• 15 decembrie 2021 – mitinguri la prefecturi

• 16 decembrie 2021 – miting la MAI în solidar cu Sindicatul EUROPOL

• 17 decembrie 2021 – mitinguri succesive la PSD, PNL și UDMR, cu deplasarea participanților

Începând din luna ianuarie 2022 vor fi programate mitinguri succesive la Ministerul Justiției și în Poliția Penitenciară, pentru acordarea titlului de specialist de clasă similar celorlalte categorii de salariați din aceeași familie ocupațională (în cazul nesoluționării revendicărilor principale).

Județele în care se vor organiza mitinguri la prefecturi vor fi anunțate în comunicatul final SNPP-EUROPOL, care se va transmite în cursul zilelor următoare.

SNPP declară ferm că prima opțiune este întotdeauna dialogul, și că se declară deschiși discuțiilor pentru clarificarea perspectivelor în planul salarizării.

Sursa: Național.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.