Poza care a emoționat milioane de oameni. Ce face și cum arată azi băiatul din Nigeria lăsat să moară de foame

TRIMITE PRIETENILOR

În urmă cu cinci ani, fotografia unui copil din Nigeria care îndură foamea și se luptă între viață și moarte a devenit virală în toată lumea. Cum arată azi băiatul?

Omenirea se cutremura în ianuarie 2016, atunci când pe internet a apărut o fotografie în care o tânără cu părul blond stă pe vine pentru a oferi apă unui copil de câțiva ani din Nigeria, suferind de foame. Abdomenul umflat din cauza rahitismului, brațele scheletice și privirea pierdută a copilului timid au emoționat instant milioane de oameni.

Anja Ringgren Loven se afla într-o misiune umanitară în Nigeria atunci când s-a întâlnit cu băiețelul abandonat pe străzi. Coopilul a fost imediat dus la spital și internat, acesta aflându-se în stare critică.

Cum arată azi copilul din Nigeria care a fost la un pas să moară de foame

Ulterior s-a descoperit faptul că băiețelul fusese abandonat din cauză că sătenii îl bănuiau că este vrăjitor. În cultura locală există și azi numeroase astfel de credințe.

Anja Ringgren Loven a simțit că trebuie să îl salveze pe micuț, așa că l-a luat și l-a dus la cel mai apropiat spital. I-a pus numele Hope, care în limba română s-ar traduce prin „speranță”.

Femeia care l-a salvat a dezvăluit apoi în diferite interviuri faptul că cel mic se afla într-o condiție greu de imaginat atunci când l-a luat și că timp de două săptămâni, starea acestuia a fost critică și medicii au fost destul de rezervați.După o evaluare atentă, medicii au ajuns la concluzia că micuțul are în jur de șase sau opt ani, în ciuda aspectuluil fizic. Cu adevărat uluitor este faptul că aceștia au concluzionat că nu este exclus ca băiatul să fi fost abandonat pe străzi pe vremea când avea doar trei ani.

Totuși, Anja nu s-a lăsat și a decis să facă tot ce îi stă în putință pentru a-l salva pe micuț.

Azi, prichindelul cu brațe scheletice s-a transformat într-un puști vesel, inteligent, iubitor de școală, pasionat de arte și de frumos. Extrem de talentat, băiatul a reușit chiar să își vândă o parte din picturile realizate.Patru ani au trecut de la momentul cu pricina și, în tot acest timp, femeia i-a oferit iubire, grijă și educație, în cadrul organizației Land of Hope, pe care chia rea a fondat-o. Și datorită gestului său salvator, băiatul nigerian a trecut printr-o transformare de-a dreptul uluitoare.

Pentru cei care nu știu, în Nigeria există anumite credințe populare potrivit cărora ghinionul sau necazurile dintr-o familie pot avea legătură cu ultimul copil născut, motiv pentru care foarte mulți ajung să îi abandoneze.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.