Imaginea neputinței: Pompierii și cadrele medicale scot un pacient cu cearceaful de la ”Matei Balș”

TRIMITE PRIETENILOR

Sistemul medical din România și-a arătat încă o odată neputința. Lecția de la ATI Neamț nu a fost învățată. Un incendiu a izbucnit, vineri, 29 ianuarie, la un pavilion al Spitalului Matei Balş din Capitală. Numai că în ultimele două luni și jumătate, în unitățile medicale din România au avut loc 5 incendii.

Primele imagini de la incendiul de la ”Matei Balș” arată neputința și fragilitatea sistemului medical din România: un pacient este scos de pompieri și cadrele medicale cu un cecearf. Lipsa de echipamente medicale și proceduri clare este o meteahnă veche în sistemul sanitar românesc, iar aceste goluri au fost văzute și tratate de multe ori cu indiferență în perioada COVID-19, atunci când sistemul a cedat.

Incendiile din ultimele luni la spitalele românești

5 ianuarie 2021 – Un echipaj de intervenţie Chimică, Biologică, Radiologică şi Nucleară (CBRN) al ISU Timiş a intervenit la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, în urma unui incendiu izbucnit într-un salon al unui pavilion suport COVID. Potrivit ISU Timiş, a luat foc o saltea dintr-un salon din care au fost evacuate două persoane. Nu au existat intoxicaţii sau probleme medicale.

2 ianuarie 2021 – Un incendiu a izbucnit la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, judeţul Neamţ, doi pacienţi şi două cadre medicale fiind transportate la Camera de Primiri Urgenţe, după ce au suferit uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon. Aproape 50 de pompieri au intervenit cu 16 autospeciale pentru stingerea incendiului şi evacuarea pacienţilor.

25 decembrie 2020 – Un incendiu în urma căruia un pacient a decedat a avut loc la pavilionul de bărbaţi de la Spitalul de Psihiatrie Socola Iaşi.

14 noiembrie 2020 – Zece persoane au murit în urma unui incendiu izbucnit la secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă şi degajare mare de fum şi a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Medicul de gardă de la secţia ATI a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe circa 80% din suprafaţa corporală.

Tatăl unei victime din Colectiv: „Arafat știe să numere morții, an de an / Iohannis vine la Matei Balș să arate că-i pasă.

Eugen Iancu, tatăl unui tânăr care a murit în incendiul de la Colectiv, și președinte al Asociației Colectiv GTG, precizează că Raed Arafat „știe să numere morții”, an de an, iar președintele Iohannis, care va merge la Matei Balș, va primi informări de la șeful DSU.

Eugen Iancu: „Iohannis vine la Matei Balș, Câțu este si dumnealui interesat de situație.

Vor primi informările de la Arafat, același Arafat care știe să numere morții. An de an ne mor rudele, prietenii, vecinii, colegii în incendii care nu lasă in urmă nimic in afară de durere, niciodată nu se schimbă nimic, absolut nimic.

Nici nu se va schimba nimic atâta timp cât vor fi aceiasi Arafat si a sa echipă, aceiasi manageri de spitale, același sistem inexistent de prevenție, atâta timp cât justitia nu anchetează si nu pedepsește.

Iohannis vine la Matei Balș să ne arate că îi pasă. La fel vine an de an la Colectiv. Jocul de PR nu salvează vieți domnule Președinte. România are nevoie de o schimbare pe care dumneata refuzi să o produci”, a precizat Eugen Iancu pe pagina sa de Facebook.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.