Prajitura Fanta! Ideala mai ales pentru zilele de vara a cucerit inimile gospodinelor din Romania

TRIMITE PRIETENILOR

Prajitura Fanta, care foloseste sucul cu acelasi nume, a cucerit inimile gospodinelor din Romania in ultimii ani.

Poate ca si tu te numeri printre cei care cauta o reteta simpla, dar delicioasa, care sa fie atat pe placul membrilor familiei, cat si pe cel al prietenilor sau al invitatilor care iti calca pragul casei la ocazii speciale precum zilele de nastere, Craciun sau Paste.

Prajitura Fanta este unul dintre acele deserturi care nu numai ca va fi apreciat de toata lumea, dar te va ajuta sa economisesti si timp pentru ca se prepara foarte usor.

Nu se stie de unde provine reteta originala sau cum a aparut aceasta reteta cu gelatina si branza peste un blat pufos negru ca taciunea; cel mai probabil prajitura exista de cand bem celebrul suc, insa fara sa fie atat de populara ca acum.

Ingrediente pentru prajitura Fanta

Ce iti trebuie pentru blat:
– 6 oua;
– 4 linguri de faina;
– 6 linguri de zahar;
– 2 linguri de cacao;
– o lingurita de praf de copt;
– 90 de mililitri de ulei.

Ce iti trebuie pentru crema si glazura de Fanta:
– 500 grame de branza de vaci;
– 200 grame de zahar pudra;
– 250 grame de unt;
– 2 budinici de vanilie;
– 1 litru de suc Fanta;
– 3-4 linguri de zahar.

Cum se prepara prajitura Fanta

1. Porneste cuptorul la 180°C.

2. Cerne faina cu cacaoa si praful de copt.

3. Tapeteaza o tava de 26 x 32 cm sau pune hartie de copt.

4. Separa albusurile de galbenusuri si fa spuma din primele. Adauga galbenusurile soarte si faina cernuta.

5. Amesteca folosind o spatula, de jos in sus. Pune apoi uleiul in etape si amesteca pana obtii un aluat omogen.

6. Toarna compozitia in tava si lasa aluatul in cuptor in jur de 30 de minute. In primele 5 minute, lasa cuptorul la 180 de grade, iar apoi da-l mai incet. Foloseste o scobitoare curata pentru a vedea daca s-a facut blatul.

7. Amesteca branza de vaci cu mixerul.

8. Adauga untul in branza de vaci si amesteca cele doua ingrediente cu mixerul.

9. Nu uita de zaharul pudra, care se pune peste compozitia de unt si branza. Continua sa amesteci pana se formeaza o pasta consistenta. Gusta din cand in cand ca sa vezi daca iti place. Poate vrei sa fie mai dulce.

10. Toarna budinca cu Fanta peste branza de vaci.

11. Urmatorul pas este prepararea budincilor conform instructiunilor de pe ambalaj, insa, in loc de lapte, foloseste Fanta.

Toarna la final budinca cu Fanta peste prajitura si pune-o la frigider ca sa se intareasca. La final, se taie prajitura in romburi.

Ca o ultimă observație, prăjitura Fanta poate fi savurată ziua următoare preparării. Am observat, însă, că este și mai bună peste câteva zile. Prăjitura are timp să se așeze, blatul se înmoaie și preia din savoarea cremei de brânză, cu alte cuvinte, întreaga prăjitură devine mai savuroasă. Așadar nu vă temeți să o preparați cu două – trei zile înainte,  veți avea un desert aromat și extrem de delicios.

Pofta buna!


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.