PREMIERĂ în Bistrița Năsăud: Închisoare pentru bărbatul care l-a schingiuit pe cățelul Roșcovan

TRIMITE PRIETENILOR

Povestea lui Roșcovan, câinele bătut crunt de un vecin în vara lui 2019, a emoționat o țară întreagă. După trei ani și jumătate s-a făcut dreptate. Bărbatul a fost condamnat la închisoare

În iulie 2019, Bistrițeanul.ro vă prezenta povestea lui Roșcovan. Câinele din Târlișua – snopit în bătaie de vecinul său – a supraviețuit rănilor provocate.

Mai mult, acesta a reușit să se pună ”pe picioare” și să se bucure de o viață frumoasă și iubire, în Germania.

După trei ani și jumătate s-a făcut dreptate! „Monstrul cu chip de om”, trimis după gratii

După cruzimea din iulie 2019, Ștefan Coptil, proprietarul lui Roșcovan, s-a zbătut pentru a-i face dreptate prietenului său necuvântător.

În 2021, Gavrilă F. a fost trimis în judecată pentru „infracţiuni la alte legi speciale rănirea sau schingiuirea animalelor”.

Intanța de judecată din Beclean a decis trimiterea după gratii a acestuia, pe o perioadă de 6 luni de zile.

„Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor (…). Admite, în parte, acţiunea civilă formulată şi precizată de partea civilă împotriva inculpatului, şi în consecinţă: Obligă inculpatul să plătească părţii civile suma de 360 lei, cu titlu daune materiale şi suma de 2.000 lei, cu titlu daune morale”, scrie pe portalul instanței de judecată.

Confom informațiilor publicate, Gavrilă F. nu și-a recunocut fapta. Cu toate acestea, bărbatul nu a depus contestație.

După ce a fost bătut crunt, la finele săptămânii trecute, Roșcovan, de doar trei ani, este acum în grija proprietarului de drept. Deși stabilit în Germania, omul a venit tot într-o suflare acasă

După bătaia administrată de vecin, câinele, mai mult mort decât viu, a ajuns în cabinetul medicului veterinar Călin Burdeț, adus de un taximetrist, seara târziu. Timp de patru zile a fost îngrijit de medic, i s-au administrat calmante și analgezice.

Câinele era speriat și evident traumatizat după bătaia suferită, iar medicul spune că rana cea mai gravă este fractura de la nivelul umărului, confirmată de un examen radiologic.

Patrupedul este acum pe mâini bune și dă semne de revenire.

Câinele, sub numele lui „Roșcovan”, a fost găsit pe o șosea județeană de către Ștefan Coptil, care, din iubire pentru câini, l-a luat acasă și l-a îngrjit. Din cauza faptului că este stabilit în Germania, a fost nevoit să-l lase în grija verișorului său din Târlișua, Melente Zăgreanu. Dar lunar îi trimite acestuia bani pentru hrană și cele necesare îngrijirii.

Aici însă s-a întâmplat dezastrul care a oripilat internauții și despre care puteți reciti AICI:

Reporterii Bistrițeanul.ro s-au deplasat la Târlișua și au stat de vorbă cu cei care aveau grijă de Roșcovan. Melente Zăgreanu este cel care îi era stăpân câinelui de aproape un an. În casa lui, unde locuiau încă șase persoane, a mai fost loc și pentru un suflet nevinovat. Bărbatul a povestit emoționat întâmplările de la finele săptămânii trecute. Conform acestuia, însăși nașul său de cununie a fost cel care, beat fiind, a venit cu gânduri rele și cuvinte urâte. Acesta a luat un par și a lovit fără milă câinele în repetate rânduri. Roșcovan a rămas cu niște fracturi și o lovitură la cap. Doctorul Sarkany din Bistrița este cel care îl va opera vineri pe Roșcovan, care deja dă semne bune de recuperare.

Agresorul, pe numele lui, Gavrilă Fechete este cunoscut în sat pentru atitudinea lui recalcitrantă și conflictele cu vecinii. Se pare că nu este la prima abatere, după cum afirmă și primarul din Târlișua, Vlăduț Purja. Acesta susține că a făcut multiple sesizări la poliție în legătură cu agresorul câinelui, care ar fi fost și internat în repetate rânduri în Beclean, la spitalul pentru boli psihice, dar acesta ar fi fost lăsat de fiecare dată acasă după doar câteva zile.

Se pare că nu doar Roșcovan are o poveste interesantă. Ștefan Coptil a mai salvat cu ceva timp în urmă o cățelușă care era pe cale să rămână pe drumuri. Aceasta aparținea unei nepoate care murise într-un accident de mașină, iar cățelușa Maya era singurul ei moștenitor.

Sursa – Bistriteanul.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.