Premierul Florin Citu sustine o conferinta de presa dupa ce a participat la sedinta de Guvern, miercuri, 30 decembrie 2020, la Palatul Victoria din Bucuresti.EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Premierul Cîțu: Vom vedea cum putem evita carantinarea, vrem să păstrăm economia deschisă

TRIMITE PRIETENILOR

Florin Citu, premierul Romaniei, a declarat luni, 22 martie, ca urmeaza sa poarte discutii cu primarii si prefectii, urmand sa ia o decizie in privinta carantinarii, atat in cazul Capitalei, cat si a altor zone cu o incidenta mare. Premierul a vorbit si despre situatia locurilor de la ATI, tot mai multe unitati medicale fiind la capacitate maxima.

Principalele declaratii ale premierului:

– La ora 13.00 o sa am o sedinta cu primarii. La ora 16 o sa am o discutie online cu toti prefectii, iar maine o sa am o intalnire cu asociatia consiliilor judetene. Este momentul ca solutiile sa vina de la autoritatile locale.

– Exista o minoritate care nu vrea sa respecte regulile. Nu toate restaurantele si toate cluburile nu respecta regulile, doar cateva. I-am cerut domnului Bode o situatie referitoare la ce s-a intamplat in weekend. Nimeni nu e mai presus de lege. Din pacate, avem parlamentari si politicieni care instiga la nerespectarea legii. Nu am o problema cu protestele, dar sa o faca respectand legea. Sa poarte masca e tot ce le cer.

– Au fost suplimentate paturile la ATI. Nu reinventam noi apa calda, anul trecut am avut aceeasi situatie. Se transfera paturi din zone non-covid in zone covid.

– Sunt particularitati pentru fiecare judet si municipiu si astept solutiile de la cei care le administreaza. Am zis si anul trecut, vrem sa pastram economia deschisa pentru ca doar asa putem sa platim costul pandemiei. Imi doresc sa nu ajungem la o situatie de carantinare. Ascult toate opiniile specialistilor si decizia o luam dupa aceea. Vom vedea cum putem evita carantinarea, dar cu alte masuri.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.