Presa din Italia vuieste! Lucia Goracci de la Tg1 atacata in Romania de senatoarea Sosoaca: „A inceput sa tipe, apoi un alt barbat a intrat in casa”

TRIMITE PRIETENILOR

Presa din Italia vuieste dupa scandalul dintre senatoarea independenta Diana Sosoaca si jurnalistii din Italia.

„Jurnalista de la Tg1 si echipajul ei au fost inchisi in biroul parlamentarului anti-vaccinist Diana Sosoaca. Pentru ei s-a facut si un proces verbal de arestare. Doar interventia consulului italian a rezolvat problema, dupa ore lungi

Un interviu convenit pentru a vorbi despre situatia epidemiologica din Romania, una dintre tarile cu cea mai mare rata a infectiilor, s-a transformat in peste opt ore de rapire in biroul unui senator. I s-a intamplat reputatei jurnaliste din Italia, corespondent de razboi in mai multe zone de conflict, Lucia Goracci si echipajului ei in timpul discutiei cu Diana Iovanovici Sosoaca – membru al Senatului Roman si antivaccinista infocata”, scrie nextquotidiano.it.

Senatoarea, in urma intrebarilor puse de jurnalista despre gestionarea pandemiei in tara si conditiile spitalelor, a blocat echipa si pe Goracci in biroul ei si apoi a sunat la politie, sustin acestia.

”Goracci, bruscata si amenintata, a fost eliberata impreuna cu echipa ei dupa 8 ore datorita interventiei ambasadei Italiei”, scriu si jurnalistii italieni de la La Stampa.

Lucia Goracci, prima declaratie pentru Antena 3.

Lucia Goracci a precizat in plangerea penala de zece pagini depusa la Sectia 4 de Politie din Bucuresti impotriva Dianei Sosoaca ca sotul senatoarei Dumitru-Silvestru Sosoaca a muscat-o de mana.

„Am intrat in biroul de avocatura al doamnei Sosoaca si ne-a intampinat cu o atitudine zambitoare avand pe masa mai multe alune si covrigei. Cand a inceput filmarea eu am ramas pe hol si am vazut ca sotul ei a adus in birou un sac negru in care a spus ca se ingroapa persoanele decedate dezbracate, dupa care am vazut cum acesta l-a luat apoi in bucatarie.

Dupa acel moment doamna Sosoaca a devenit nervoasa si agresiva. Intra in conflict si spune ca daca nu ii convin conditiile pe care ea le hotaraste poate sa plece. In acel moment echipa de la RAI 1 s-a pregatit sa plece. A iesit in hol dar doamna Sosoaca a aparut si a inchis usa zicand ca nu iesim nicaieri. A spus ulterior sotului sa sune la Politie dupa ce a inceput sa tipe, apoi un alt barbat a intrat in casa”, spune jurnalista Lucia Goracci care subliniaza ca in acel moment a fugit pe scara blocului.

La aproximativ 10 minute Politia s-a prezentat la fata locului si sotul senatoarei a inceput sa impinga jurnalistii italieni. Dupa care sotul senatoarei Diana Sosoaca i-a smuls masca de pe fata si a lovit-o in brat, dupa care a muscat-o de mana.

M-a muscat de mana si apoi am iesit afara”, a spus jurnalista Lucia Goracci in plangerea penala formulata dupa scandalul cu senatoarea Sosoaca.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.