Preşedintele Iohannis a declarat că pe 14 septembrie se vor deschide fizic școlile, pentru anul preuniversitar 2020-2021.

TRIMITE PRIETENILOR

Iohannis: Se deschid școlile. Pe 14 septembrie copiii vor merge fizic la școală

Sunt trei scenarii: verde, galben și roșu. În care verde, ținând de localitatea în care este școala, înseamnă că toți elevii merg la școală fizic. Situația celor mai multe localități la această oră. La galben se fac cursuri selectiv la școală și online. Iar în scenariul roșu cursurile vor fi doar online. Sunt 50 de localități în această situație în momentul actual. Decizia finală privind deschiderea școlilor se va lua în apropierea datei de 14 septembrie.

Principalele declarații:

S-a întâlnit cu guvernul pe tema deschiderii anului școlar. S-au luat câteva decizii. Detaliile vor fi stabilite în săptămânile următoare. Majoritatea copiilor vor merge la școală.

Decizia deschiderii școlilor va fi descentralizată. Va fi luată la nivel de județ, pentru fiecare școală în parte, la propunerea Inspectoratului sau chiar a școlii. Sunt trei scenarii. Verde, galben și roșu. Verde, se țin cursuri normale. La galben, o parte dintre activități se țin la școală, o parte online. La roșu nu merge nimeni la școală. Totul e online. Scenariul roșu va fi declanșat la peste trei îmbolnăviti la mia de locuitori per localitate, în media ultimelor 14 zile. Între 1 și 3 se trece la scenariul galben.

Învățământul online este considerat ca învățământ normal.

Bucureștiul intră în categoria verde. Ca multe alte localități. La momentul acesta sunt câteva sute pe scenariul galben. Și doar 50 de localități pe scenariul roșu. Dar deciziile finale se iau la momentul deschiderii.

Vom avea situații în care în unele localități școala se va face online și în altele fizic.

Vor exista norme de igienizare speciale în școli. – Este în discuție ca părinții să primească un ajutor pentru a putea sta cu copiii acasa, în cazurile în care școlile sunt închise.

Vom amâna deschiderea anului școlar dacă instituțiile de sănătate impun închiderea din cauza îmbolnăvirilor la nivel național.

Va exista o analiză o dată la 14 zile pentru evaluarea situației și păstrarea unei școli deschise.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.