Prima mașină confiscată în București pentru transport și depozitare ilegală de deșeuri. VIDEO

TRIMITE PRIETENILOR

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu și polițiștii locali din sectorul 5 au surprins sâmbătă o autoutilitară care a depozitat ilegal deșeuri provenite din construcții (moloz, polistiren, rigips etc.) pe un teren viran din strada Mateiu Caragiale. Persoana prinsă în flagrant a fost amendată cu 30.000 de lei, iar autobasculanta cu care a transportat deșeurile a fost confiscată, conform legislației în vigoare.

Este primul caz de autovehicul confiscat în București pentru transport și depozitare ilegală de deșeuri, în conformitate cu prevederile HG nr. 1061/2008 privind confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârșirea faptei.

De asemenea, au fost impuse dispoziții de salubrizare a zonei afectate, până în data de 17.02.2021.

Acțiunea face parte din controalele demarate cu echipe mixte formate din comisari ai Gărzii de Mediu și polițiști locali, la inițiativa Ministerului Mediului, împreună cu Primăria Generală a Capitalei, dar și cu primăriile de sector din București.

Până acum, au fost descoperite depozite ilegale de deșeuri pe o suprafață de aproape 300.000 de mp din București, precizează Ministerul Mediului.

„Doar aplicarea măsurilor dure prevăzute de lege poate opri un fenomen care care a ajuns pentru mulți să devină o normalitate: depozitarea oriunde în Capitală a resturilor din construcții sau demolări sau chiar a lucrurilor care nu ne mai sunt necesare, inclusiv a deșeurilor din ambalaje. Până acum echipele noastre mixte au organizat peste 100 de inspecții în toate sectoarele Capitalei, fiind aplicate amenzi de peste 200.000 de lei. Acțiunile au descoperit depozite ilegale de deșeuri pe o suprafață de aproape 300.000 de mp din București. Toate aceste zone ale Bucureștiului vor fi salubrizate și monitorizate în continuare de echipele noastre”, a declarat ministrul Mediului, Tánczos Barna.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.