Dezbaterea publică cu tema „Sănătatea, în ce direcţie 2014 promisiuni, 2015 perspective?” organizată de Asociaţia “Noi şi ceilalţi”

Ultima Oră! Doctorul Emilian: „Nu vă faceţi iluzii că vaccinul vă salvează total de la boală.

TRIMITE PRIETENILOR

Managerul spitalului de boli infecţioase Victor Babeş din Bucureşti, Emilian Imbri, a relatat experienţa sa cu vaccinul anti-Covid-19 şi a descris modul în care a reacţionat organismul său atât după prima doză de ser, cât şi după rapel.

Medicul Emilian Imbri a mărturisit că a fost ușor dezamăgit că nu a avut reacții mai „zgomotoase”, aşa cum li s-a întâmplat colegilor săi mai tineri, și s-a temut că nu-i funcționează imunitatea. Testele de anticorpi făcute ulterior celor două vaccinări au arătat realitatea.

„Nu știu de ce astfel de reacții nu apar și după prima doză. Sincer vă spun, am întrebat, pentru că la vaccinarea pentru gripele noastre obișnuite, așa-zisele gripe sezoniere, cine face o reacție o face imediat după vaccinare.

De fapt, pentru gripele respective nu se face un rapel, se face doar un vaccin tetravalent, trivalent și cu asta gata. Reacțiile sunt cam aceleași: dureri musculare, astenie, somnolență, dureri de cap, moleșeală, chiar și febră.

Mi s-a spus că după prima doză de vaccin, se introduce practic acest „manechin”, dacă vreți, această imitație a unei părți din virus în organism și organismul nu reacționează. De exemplu, eu nu am reacționat. Nu că n-am avut niciun simptom, n-am schițat nici măcar acolo, o brumă de anticorp, doi-trei anticorpi, să zic că răspunde organismul.

Am intrat ușor în îngrijorare: Domnule, chiar așa de areactiv pot să fiu? Să fiu eu printre cei 5 la sută la care nu are niciun efect acest vaccin? Am fost ușor trist, vă spun sincer.”, a povestit medicul Emilian Imbri la Digi24.

Medicul Emilian Imbri descrie reacţiile avute după rapelul vaccinului anti-Covid

„Ei, am făcut rapelul. După rapel, a doua zi am simțit și eu un pic de moleșeală, cu dureri musculare. Bravo, zic, uite, organismul meu bătrân totuși schițează ceva. Și, spre disperarea mea, mi-au trecut aceste simptome a doua zi dimineață.

Mi-am făcut și eu o testare, să văd, o dozare de anticorpi. Nu vă spun, că mi-e și rușine, în sensul că mă situez pe undeva pe la un nivel 9 – 9,5, față de colegii mei, care au ajuns la 60 – 70 nivelul meu de anticorpi!


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.